Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista disciplinelor la care se vor susţine teze în anul şcolar 2015-2016 (document)

ro

30 Oct, 2015 00:00 3974 Marime text
Ministerul Educaţiei a publicat lista disciplinelor la care se susţin lucrări de evaluare semestrială (teze), în anul şcolar 2015-2016. În baza prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, disciplinele la care se susţin lucrări de evaluare semestrială (teze) se stabilesc de către Ministerul Educaţiei și Cercetării Ştiinţifice. Tezele de pe semestrul I al anului şcolar 2015-2016 se susţin, de regulă, până la data de 11 decembrie 2015, iar tezele de pe semestrul al II-lea al anului şcolar 2015-2016, până pe 20 mai 2016. În semestrul al II-lea, la clasa a VIII-a, tezele se vor susţine până la data de 13 mai 2016, iar la clasele terminale de liceu, până la 22 aprilie 2016.
 
La şcolile şi clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare scrisă semestrială şi la limba şi literatura maternă, indiferent de nivel, filieră, profil, specializare/calificare profesională, an de studiu şi formă de şcolarizare. La clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare/calificare profesională, pe lângă lucrările scrise menţionate în listă, se susţine lucrare
scrisă semestrială şi la limba străină respectivă. În cazurile în care o lucrare scrisă semestrială se susţine la alegere dintr-o listă de discipline, elevii vor opta în scris pentru una dintre disciplinele menţionate în listă. Opţiunile elevilor rămân valabile pe parcursul întregului an şcolar. În învăţământul special care utilizează curriculumul şcolii de masă se susţin tezele prevăzute pentru învăţământul de masă. În celelalte unităţi de învăţământ special se susţin teze la limba și literatura română şi matematică, începând cu clasa a VI-a.

Învăţământul gimnazial

Clasele a V - VII vor susţine teze la Limba și literatura română şi la Matematică. Clasa a VIII-a - la Limba și literatura română, Matematică şi Istorie/Geografie (la alegere).

Învăţământ liceal, filiera teoretică - Clasele IX – XII/XIII învăţământ la zi, seral, frecvenţă redusă.
 
Filologie - Limba şi literatura română, Limba modernă I, Istorie/Geografie (la alegere), Limba latină (la învăţământ seral şi la clasa a XIII-a, teza se va susţine la Ştiinţe socio-umane).
 
Ştiinţe sociale - Limba și literatura română, Limba modernă I, Istorie/Geografie (la alegere), Ştiinţe socio-umane (Logică, argumentare şi comunicare la clasa a IX-a / Psihologie la clasa a X-a / Economie sau Sociologie (la alegere) la clasa a XI-a / Filosofie la clasa a XII-a / Filosofie la clasa a XIII-a seral și frecvenţă redusă).
 
Matematică - informatică - Limba și literatura română, Matematică, Informatică (la seral și frecvenţă redusă pentru clasele a IX-a și a X-a, teza se va susţine la Fizică), Fizică / Chimie / Biologie (la alegere) (la învăţământ
seral şi frecvenţă redusă la clasa a XII-a și a XIII-a, teza se va susţine la Fizică).
 
Ştiinţe ale naturii - Limba și literatura română, Matematică, Fizică / Chimie / Biologie (la alegere), Fizică / Chimie / Biologie (la alegere, altă disciplină decât cea aleasă).
 
Învăţământ liceal, filiera vocaţională, clasele a IX - XII/XIII, învăţământ la zi, seral, frecvenţă redusă 
 
Arte plastice şi decorative - Limba și literatura română, Limba modernă I, Istoria artelor şi arhitecturii, Ştiinţe socio-umane.
 
Arhitectură, arte ambientale şi design - Limba și literatura română, Limba modernă I, Matematică, Ştiinţe socio-umane.
 
Conservare - restaurare bunuri culturale - Limba și literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria artelor şi arhitecturii.
 
Muzică - Limba și literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria muzicii.
 
Coregrafie - Limba și literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria baletului.
 
Teatru / Arta actorului - Limba și literatura română, Limba modernă I, Ştiinţe socio-umane, Istoria teatrului.
 
Profil sportiv - Limba și literatura română, Limba modernă I, Biologie, Pregătire sportivă teoretică.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta lista completă a disciplinelor la care elevii vor susţine teze în anul şcolar 2015-2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii