Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. 1 Mai 2017. Accidente, SMURD, focuri de armă în trafic, bariere ale poliției, șofer cu alcoolemie record în Mamaia, etc (fotoreportaj)

ro

02 May, 2017 05:59 20660 Marime text
Și uite-așa am mai petrecut un 1 Mai, pe litoral. Cu tot felul de probleme care mai de care de îți vine să crezi că ești într-o altă lume.

Încercăm, așa cum putem, să facem un bilanț al celor două-trei zile, care au precedat marea sărbătoare muncitorească, și ce s-a întâmplat pe litoral, de 1 mai.

Desigur, bilanțul nostru nu este unul oficial, cel care va fi prezentat azi sau mâine va scoate în evidență ca anul acesta a fost unul mai bun cu o scădere formidabilă a infracționalității.

Și-a fost ziua 1. Sâmbătă.

Nici nu ne-am trezit bine că au și început să sune telefoanele. Unul, medic stomatolog, aveam să aflăm după aia, a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale unui filtru de poliție ruiteră și a luat-o la sănătoasa cu mașina sa un BMW seria 3.

La Eforie Nord i s-a făcut un prim baraj, prin care a trecut fără probleme, desigur cu alaiul de sirene şi girofaruri după el.

Abia la intrare pe Podul vechi de la Agigea, după ce s-a tras cu arma în plan vertical, șoferul nostru a constatat că nu e de bine pentru el.

Și așa se face că a ajuns, după ce e refuzat toate testările care se fac șoferilor în situații de acest gen a ajuns, pentru 20 de zile, în arestul Poliției Constanța.


Taxi pe sensul giratoriu

Puțin mai târziu apare și năstrușnicul taximetrist cotoțat pe sensul giratoriu de la intersecția dintre șoseaua Mangaliei și strada Hatman Arbore.

O imagine frumoasă dar parcă deloc agreabilă pentru un taxi.

Dacă era vreun tinerel care a vrut să-și facă un selfie parcă mai înțelegeam.

Accident cu scandal în Piața Chiliei

Așa mai pe la prânz a mai fost un accident în Piața Chiliei. Și cum zona este, de regulă, zgomotoasă și de data asta lumea s-a adunat ca la circ şi fiecare din cei de acolo încerca să își dea cu părerea sau să ia partea celui care provocase accidentului.

Cutremur în Marea Neagră
Peste toate astea a mai fost înregistrat și un cutremur semnificativ, cum ar spune specialiștii, de magnitudine 4 în Marea Neagră, undeva în largul coastelor Rusiei.
Și ca aproape toate cutremurele din Marea Neagră și acesta a fost înregistrat, la suprafață, undeva la 4-5 kilometri, adâncime.

Și-a venit întâi de Mai

Liniște deplină iar televiziunile se străduiau să ne dea imagini de la Vama Veche, cum au petrecut și cum aveau să mai petreacă boemii de acolo.

Toate începeau cu ceva ce semăna a melodia zilei:

”M-am săturat de patul meu de-acasă/Nu mai suport, pe cuvânt... nu mai suport... mi-e cald, nu/Cearceafurile nu mai îmi zâmbesc... /Și ce vrei să fac?, etc.
Și venea finalul pe care îl știau toți: Vara ast-am să măăăă-ndrăăăgoosteeesc!”


 
 
Ies bețivanii la volan. Accident la Fântânița-Murfatlar
 
În jurul orei 11.00, după ce se ghiftuise bine cu alcool un șofer a crezut că acum ar cam trebui să iasă pe drum, știți, precum șarpele la drumul mare.
Nu a mers prea mult și i s-a părut ca mașina din fața lui este destul de departe pentru a accelera.

Așa se face că l-a lovit pe cel ce mergea regulamentar în faţa lui.

Acum nu știm exact cauza: distanța prea mică dintre cele două autoturisme sau cantitatea de alcool a fost de vină.

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Șoferul, un șmecher de București, în vârstă de 31 de ani avea, la testare, 0,94 mg alcool în aerul expirat.
În autoturismul lovit se aflau şi doi copii de 7, respectiv 9 ani care au scăpat nevătămaţi.


Accident aproape de intersecția de la Sibioara. Patru victime. Șoferul beat

Un grav accident a avut loc ieri, în jurul orelor 12.00 pe DN 22 Tulcea Constanţa, în apropiere de intersecţia cu drumul dintre Sibioara şi Mihail Kogălniceanu.

S-a făcut mobilizarea: ambulanța, descarcerarea, poliția rutieră, pompierii, elicopterul SMURD.

Ce se întâmplase de fapt: un bărbat, de 38 de ani, din Lumina, a intrat pe contrasens și a intrat în coliziune cu un alt autoturism.

Conducătorul auto avea 0,88 mg alcool in aer pur expirat, în urma accidentului fiind înregistrate patru persoane vătămate corporal.

La locul accidentului a fost chemat și elicopterul care a luat o victimă aflată în stare gravă.

Conducătorului auto i s-a intocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice și pentru vătămare corporală din culpă.

Doi gălățeni cu BMW-uri au venit să se tamponeze în Constanța

Cel mai ciudat accident a avut, totuși, loc ieri după amiază, când doi șoferi cu mașinile înmatriculate în Galați s-au tamponat, la intersecția străzilor Chiliei și Ion Rațiu, din Constanța.
O singură persoană a fost rănită, însă aceasta a refuzat transportul la Spitalul Judeţean Constanţa.

Elicopterul chemat pentru victima unei albine

Când credeam că le-am auzit pe toate iată și ultima solicitare pentru elicopterul SMURD: echipajul a mers la Fetești, la stația de taxare pemntru a prelua o femeie, înțepată de albină, care intrase în șoc anafilactic.

Și alcoolemia record ziua în amiaza mare în Mamaia

Tot ieri, pentru că s-a băut de zor, un șofer de-al nostru, de la Techirghiol, în vârstă de 42 de ani, cu inițialele lui PF,a fost prins în jurul orei 13.00, cu o alcoolemie record-pentru zilele astea - 1,46 mg alcool pur în aer expirat.

În mintea lui nu făcuse nimic rău:  el doar se plimba cu mașina prin Mamaia.

Acum trebuie să-și angajeze un avocat bun să cape de închisoare, să primească doar cu suspendare și cu ceva muncă în folosul comunității pe acolo prin localitatea lui de domiciliu.

Iar inițialele pe care le-a dat poliția, pentru că așa prevede procedura, nu-l vor scăpa pe acest PF-nu are legătură cu Prea Fericitul-de oprobriul public.

Și uite-așa am petrecut ziua de 1 Mai: cu mici, cu băutură, cu grătate prin locuri nepermise.

Bine că a fost din scurt cum se spune. Dar nu vine ea vara? 

Sursa foto: ZIUA de Constanta
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • CIS 05 Jul, 2017 19:25 se circula cu viteza….pe trecerea de pietoni nu am curaj sa trec….de 2-3 ori erau sa se urce pe mine….hoas in Constanta….se circula si cu 100km/ora pe bulevardul Mamaia…in 10 zile nu am vazut un radar sau Poliție....
  • dgdfsf 02 May, 2017 07:23 Romania, tara de babuini...