Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima ceremonie de omagiu în memoria lui Fidel Castro

ro

28 Nov, 2016 18:45 1694 Marime text
Prima ceremonie de omagiu în memoria lui Fidel Castro a început astăzi dimineață la Havana, unde mii de persoane au stat la coadă pentru a defila prin fața portretelor alb-negru ale părintelui Revoluției cubaneze, decedat vineri la 90 de ani, relatează AFP, citat de Agerpres.

Punctul de pornire a fost dat de 21 de salve de tun trase din fortul situat în zona Golfului Havana, deschizând o săptămână de omagii ce va culmina cu funeralii duminică. 

Sute de mii de persoane sunt așteptate în Piața Revoluției din Havana, o vastă esplanadă de 72.000 m2 unde a răsunat adesea vocea lui Fidel Castro în timpul discursurilor sale furtunoase și interminabile.

Contrar așteptărilor, urna conținând cenușa fostului președinte cubanez nu a fost prezentată publicului. 

După două zile de omagii în capitală, cenușa lui Fidel Castro va fi transferată de la Havana la Santiago de Cuba (sud-est), într-o procesiune ce va parcurge pe o distanță de o mie de kilometri 13 din cele 15 provincii cubaneze de miercuri până sâmbătă, cu mobilizarea probabilă a milioane de persoane. 

Punctul culminant al celebrărilor, funeraliile lui "El Comandante" vor avea loc duminică la Santiago, leagănul Revoluției.


Sursa foto: europafm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii