Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul britanic Theresa May ​„Cred în și apreciez independența justiției”

ro

06 Nov, 2016 19:46 1311 Marime text
Premierul britanic Theresa May a declarat astăzi, la începutul unei vizite în India, că prețuiește independența justiției după ce mai multe ziare britanice i-au criticat puternic pe judecătorii care au luat decizia ca Parlamentul britanic să supună la vot punerea în aplicare a Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona cu privire la Brexit, informează Reuters, citat de Agerpres.

Înalta Curte din Marea Britanie a decis joi că guvernul nu poate pune în aplicare Articolul 50 și nu poate începe negocierile cu Uniunea Europeană fără acordul Parlamentului.

„Cred în și apreciez independența justiției. Mai cred în valoarea independenței presei. Cred că ambele sunt condiții ale democrației și sunt importante. Sigur, judecătorii vor lua în considerare argumentele legale", a declarat May. "Cred că avem argument solide și le vom prezenta Curții Supreme", a adăugat ea.

Premierul britanic a mai spus că votul de la 23 iunie înseamnă că britanicii vor ca libertatea de mișcare din UE să fie controlată și că guvernul are datoria să țină cont de acest lucru.

Sursa foto: reportervirtual.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii