Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii au dejucat un atentat în Franţa. Suspecţii reţinuţi aveau 3 kg de explozibil

ro

18 Apr, 2017 22:53 3339 Marime text
Cei doi bărbați arestați marți la Marsilia (sudul Franței) erau în posesia a trei kilograme de exploziv de tip TATP, a unor arme și a unui drapel al organizației jihadiste Stat Islamic (SI), a declarat procurorul Parisului, François Molins, citat de AFP şi Agerpres.  
 
Suspecţii de naționalitate franceză, Clément B., 22 ani, și Mahiedine M., 29 ani, se pregăteau pentru "o acțiune violentă, de manieră iminentă pe teritoriul francez, fără să se poată determina cu precizie ziua, obiectivul sau obiectivele vizate", a adăugat procurorul, într-o conferință de presă.
 
Doi bărbați, suspectați că pregăteau un atentat 'iminent', au fost arestați marți la Marsilia, în sudul Franței, cu cinci zile înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din această țară, informase anterior AFP, care cita surse apropiate anchetei.
  
Cei doi arestați aveau un proiect de atentat 'sigur', (pentru a fi comis) 'în zilele imediat următoare pe teritoriul francez', a declarat ministrul de interne al Franței, Matthias Fekl, în timpul unui briefing.
 
 Bărbații arestați erau 'cunoscuți pentru radicalizarea lor' și au fost deja încarcerați pentru fapte fără caracter terorist, potrivit unei surse apropiate anchetei citate de Agerpres. 
 

'Totul este pus în funcțiune pentru a asigura securitatea acestei întâlniri (electorale) majore pentru republica noastră', care sunt alegerile prezidențiale, a dat asigurări ministrul francez, atenționând totodată cu privire la 'un risc terorist ce rămâne mai ridicat ca oricând'.

 
Sursa Agerpres.ro

Sursa foto: Google Earth
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii