Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O ambarcațiune cu refugiați a naufragiat în largul coastelor Bangladesh Cel puțin 12 persoane au murit și alte câteva zeci sunt dispărute

ro

09 Oct, 2017 10:46 1754 Marime text
Cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața, iar câteva zeci sunt date dispărute după naufragiul unui vas care transporta musulmani rohingya refugiați din Myanmar, a anunțat luni paza de coastă din Bangladesh, transmite AFP citată de Agerpres.ro. 
 

"Erau aproape o sută de persoane la bord", a declarat un responsabil al pazei de coastă, Alauddin Nayan.

 
Din totalul pasagerilor, mai puțin de 40 erau adulți, iar "restul copii", potrivit mărturiilor supraviețuitorilor, a precizat comandantul.
 
Noul naufragiu s-a produs duminică seară nu departe de localitatea de coastă Galachar, în Golful Bengal, unde etnicii rohingya înfruntă de mai multe săptămâni o mare agitată, pentru a fugi de violențele din Myanmar.
 
Luni dimineață, au fost găsite 12 corpuri: "Zece copii, o femei în vârstă și un bărbat", potrivit pazei de coastă care a salvat mai mulți supraviețuitori din mare.
 
Potrivit autorităților din Bangladesh, pasagerii s-ar fi putut să ajungă la țărm în Myanmar, naufragiul având loc nu departe de coatele birmane.
 
Sursa: Agerpres.ro. 
Sursa foto cu rol ilustrativ: Politia de Frontiera
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii