Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turc reţinut şi cercetat penal pentru trafic de migranţi

ro

17 Oct, 2014 00:00 1774 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi unui cetăţean turc, Aydin Gumuş, care ar fi facilitat transportul din Turcia cu o ambarcaţiune, pe Marea Neagră, a 24 de cetăţeni afgani, 55 irakieni, cinci iranieni şi patru sirieni, care au declarat că doreau să ajungă în ţări din Uniunea Europeană. Cei mai mici pasageri de pe vas sunt doi bebeluşi - unul de nouă luni şi altul de şase luni. O femeie însărcinată a avut nevoie de administrarea unei perfuzii, restul persoanelor fiind stabile din punct de vedere medical.

Migranţii au fost audiaţi la sediul Gărzii de Coastă, stabilindu-se faptul că la bordul ambarcaţiunii conduse de un cetăţean turc se aflau 24 de cetăţeni afgani, 55 de irakieni, cinci iranieni şi patru sirieni, adulţi şi copii, cu vârste cuprinse între şase luni şi 39 de ani. Cei în cauză au declarat ca intenţionau să ajungă în mod ilegal în România, pentru ca apoi să-şi continue călătoria spre alte ţări din Uniunea Europeană.

În urma cercetărilor, a mai reieşit faptul că ambarcaţiunea tip iaht, cu o lungime de 15 metri, a plecat în urmă cu trei zile dintr-un port situat în apropierea Istanbulului, fiind condusă de cetăţeanul turc, în vârstă de 51 de ani.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi trafic de migranţi, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 262, alin. 1, respectiv de art. 263, alin. 1 şi 2 din Codul Penal.

Cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa să îl prezinte instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cetăţeanul turc care a condus ambarcaţiunea Sea World mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 2, alin. 1 din Legea 191/2003.

Ieri, Gumuş a fost trimis în judecată.

Întregul grup de migranţi din Orientul Mijlociu a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări. Aceştia au fost transportaţi cu două autocare, la Galaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii