Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei poliţişti din Constanţa, spaima hoţilor din Franţa!

ro

24 Jul, 2015 00:00 3876 Marime text
Trei poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa derulează, în prezent, misiuni specifice în orașele din Franța. Cei trei sunt: Crina Chirea, fostul purtător de cuvânt al inspectoratului şi fostul şef al Serviciului Cabinet din IPJ Constanţa, Anca Chivu, din cadrul Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice, şi Gelu Manolescu, fostul purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa. Poliţiştii constănţeni desfășoară activități de menținere a ordinii publice în orașele din Franța, aceştia făcând echipe cu ofiţerii de poliţie din cadrul Prefecturii de Poliţie din Paris.
 

Nu este de trecut cu vederea faptul că, în perioada 8 iulie - 28 august, 20 de poliţişti români participă la o nouă misiune de tip suport operativ - patrulare, în Paris, Franţa.
 
Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, aceştia însoţesc autorităţile de resort pariziene în activităţi de patrulare, misiuni de siguranţă publică şi acordă sprijin şi asistenţă directă în instrumentarea cauzelor de natură judiciară, în care sunt implicate persoane de cetăţenie română. Nu este de trecut cu vederea peste faptul că în această regiune este menținut primul nivel de alertă teroristă.
 
De menţionat că poliţiştii care participă la misiuni au experienţă în structurile operative ale Poliţiei Române şi au parcurs un proces de selecţie ce a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii ţării în care vor desfăşura misiunea, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii