Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi-ar fi răpit fosta iubită şi ar fi sechestrat-o la Murfatlar Decizie pentru Vasile Niţă şi Cosmin Ionuţ Baltag

ro

19 Dec, 2015 00:00 1970 Marime text
Magistraţii Judecătoriei Constanţa au decis achitarea lui Vasile Niţă „privind comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal întrucât fapta nu există“ şi achitarea lui Cosmin Ionuţ Baltag „privind comiterea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal întrucât fapta nu există“.
 
Totodată, magistraţii au dispus condamnarea lui Vasile Niţă la pedeapsa de un an şi trei luni de închisoare, „pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe în formă continuată. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de trei ani“, se arată în minută.
 
Judecătorii constănţeni l-au obligat pe Niţă ca, pe durata termenului de supraveghere, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: „a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile;
d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“.
 
De asemenea, Judecătoria Constanţa i-a impus inculpatului „să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională“.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, Vasile Niţă va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria/Consiliul Local Murfatlar sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei municipiului Constanţa, pe o perioadă de 100 de zile.
 
Magistraţii au constatat încetată de drept măsura controlului judiciar dispusă faţă de Vasile Niţă şi faţă de Cosmin Ionuţ Baltag.

Scenariu desprins din filme

Reamintim faptul că un scenariu desprins din filme s-a petrecut pe străzile din judeţul Constanţa. Vasile Niţă, de 23 de ani, s-ar fi despărţit de iubita sa, S.A., de 17 ani, şi ar fi urmărit-o, ar fi încercat s-o contacteze, dar fără rezultat.
 
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în urma unei înţelegeri prealabile, un prieten al lui Niţă, în vârstă de 17 ani, B.C.I., a indus-o în eroare pe S.M, spunându-i că fostul ei iubit ar fi internat în spital, în stare gravă, în urma unui accident de circulaţie.
 
Astfel, B.C.I. i-ar fi sugerat să-l viziteze pe Niţă, în ziua de 23 septembrie, în jurul orei 15.00, cu promisiunea că el îi va facilita întâlnirea. Tânăra a acceptat şi astfel, ajunşi la intersecţia străzii Labirint cu bulevardul I. C. Brătianu din Constanţa, acolo s-ar fi aflat Vasile Niţă. S.M. ar fi fost determinată să urce în maşina lui Niţă, marca Ford, care a fost condus pe traseul Constanţa - DN3 - Valu lui Traian - Murfatlar, şi ar fi fost împiedicată cu sprijinul lui B.C.I., dar şi prin limbajul agresiv şi comportamentul violent manifestat, să coboare din maşină şi, împotriva voinţei sale, ar fi fost condusă într-un loc izolat la marginea unei liziere de pădure de la ieşirea din localitatea Murfatlar spre Ciocârlia, unde Niţă ar fi continuat să exercite acte de violenţă asupra ei, după care ar fi obligat-o să-l urmeze la domiciliul său din oraşul Murfatlar şi ar fi împiedicat-o să părăsească imobilul până în ziua de 24 septembrie, când, datorită unei împrejurări favorabile, persoana vătămată ar fi reuşit să fugă.
 
Fata a mers direct la Poliţie. În urma loviturilor primite, S.M. a necesitat pentru vindecare un număr de cinci - şase zile de îngrijiri medicale.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii