Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se schimba comanda BLACKSEAFOR

ro

08 Aug, 2009 14:43 1518 Marime text
Şeful Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Dorin Dănilă, participă duminică, 9 august, la ceremonialul de predare-primire a comenzii Grupului de Cooperare Navală din Marea Neagră - BLACKSEAFOR, organizat la Varna, Bulgaria.

În cadrul acestei activităţi Ucraina va preda comanda Blackseafor Bulgariei care, conform protocolului de înfiinţare al acestei iniţiative regionale, va îndeplini responsabilităţile de conducere timp de un an.

La ceremonial au fost invitaţi să participe şefii forţelor navale din ţările riverane Mării Negre. De asemenea, vor fi prezente şi echipajele navelor participante la activarea Blackseafor, august 2009.

Forţele Navale Române sunt reprezentate de corveta "Contraamiral Horia Macellariu". Nava este condusă de căpitan-comandorul Liviu Motoc şi are la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 94 militari.

Gruparea BLACKSEAFOR este concepută ca o forţă care acţionează "la chemare" şi este activată de două ori pe an pentru a desfăşura exerciţii navale. Comanda Grupării este asigurată, pe durata unui an, în conformitate cu protocolul de înfiinţare, succesiv de cele şase state riverane Mării Negre care paricipă cu forţe: Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Ucraina şi Turcia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marinarul de pe 265 29 Aug, 2009 16:46 aiurea misiune si bani putini, ofiterii fac ce vor si restul trag