Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Schimb de robe, la magistraţi Procurorul care s-a ocupat de dosarul preotului şantajat cu imagini porno pleacă din Constanţa (documente)

ro

09 Aug, 2016 00:00 5139 Marime text


Rocada mică în magistratura constănţeană. În timp ce fostul purtător de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Constanţa devine procuror DIICOT, magistratul care a instrumentat cazul preotului şantajat din Arhiepiscopia Tomisului se mută în capitală. Ambele hotărâri sunt valabile pentru o perioadă de şase luni.
 
Magistratul Mihai Alexandru Stanciu - în prezent, procuror al Parchetului Tribunalului Constanţa, după ce o bună perioadă a activat în cadrul Parchetului Judecătoriei Constanţa, unde a asigurat inclusiv relaţia cu presa - întregeşte echipa procurorilor DIICOT constănţeni. La începutul acestei luni, acuzatorul a fost delegat pe un post în cadrul Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, unde va activa până la începutul anului viitor. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a anchetatorului, completată anul trecut, dar actualizată pentru anul în curs, acesta deţine, împreună cu soţia sa, un apartament în capitală, achiziţionat în 2015, în suprafaţă de 38,53 de metri pătraţi.

Darul de nuntă, menţionat în declaraţia de avere

De asemenea, soţii Stanciu au şi un autoturism Kia, fabricat în 2012, iar la momentul completării documentului ce le atestă eventuala avere, magistratul a menţionat şi darul de nuntă primit la ceremonie, în valoare totală de 205.000 de lei. În ce priveşte datoriile, anul acesta procurorul ar trebui să lichideze un credit de 40.500 de lei, contractat în 2012, rămânând doar cu un al doilea credit, în valoare de 67.000 de lei, făcut anul trecut şi scadent în 2020. În calitate de procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa, magistratul a realizat  un venit de 67.836 de lei, în timp ce soţia sa, adjunct-şef serviciu în cadrul unei companii private, a realizat un venit „conform fişei fiscale“. Procurorul nu a menţionat niciun interes în declaraţia aferentă.

Preot din Arhiepiscopia Tomisului, şantajat 

Al doilea procuror care va face rocada mică, magistratul Irinel Marius Mocanu, a devenit un nume cunoscut în justiţia de la malul mării după ce a instrumentat cazul preotului şantajat de la Arhiepiscopia Tomisului. Acesta a dispus trimiterea în judecată a doi indivizi care ar fi încercat să obţină câteva mii de euro de la un prelat, în caz contrar ameninţându-l cu darea în vileag a unor fapte mai degrabă reprobabile. Irinel Marius Mocanu a intrat în magistratură la sfârşitul anului 2012, când preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul cu numărul 855 din 7 decembrie 2012.

Terenuri la Tisău

În prezent procuror al Parchetului Judecătoriei Constanţa, magistratul va activa în cadrul Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 începând cu data de 15 august şi până pe 15 februarie 2017. Conform celei mai recente declaraţii de avere a procurorului, soţia acestuia deţine două terenuri în comuna buzoiană Tisău, unul intravilan şi cel de-al doilea extravilan, ambele cumpărate în 2005, din care primul are o suprafaţă de 1.100 de metri pătraţi, iar cel de-al doilea, 5.000 de metri pătraţi. De asemenea, procurorul deţine, împreună cu soţia, un apartament de 44 de metri pătraţi, în Bucureşti, cumpărat în anul 2007, dar şi un autoturism Volkswagen Golf, fabricat în 2009 şi luat în leasing. La capitolul datorii, magistratul a înscris două credite la aceeaşi bancă, primul contractat în 2008 şi scadent în 2028, în valoare de 75.000 de euro, iar cel de-al doilea, în valoare de 45.000 de lei, contractat în 2014, pentru o perioadă de şapte ani.

Fără interese 

În calitate de magistrat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, Irinel Marius Mocanu a realizat un venit de 66.371 de lei, iar cel al soţiei, angajat bancar, a fost „conform anexei - confidenţial“. Nici magistratul Mocanu nu a menţionat vreun interes în declaraţia completată în acest sens.
 

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii