Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:00 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect derulat prin CCINA, promovat la Dobrich, în Bulgaria

ro

19 Nov, 2010 02:06 1249 Marime text
sediu_CCINA_001.jpgPrimul eveniment de promovare a proiectului şi a serviciilor Bu.Ro.Coop are loc astăzi, la Dobrich.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Dobrich, implementează proiectul Bu.Ro.Coop - Camerele de comerţ bulgară şi română pentru cooperare transfrontalieră, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007 - 2013.

Proiectul se adresează mediului de afaceri din zona transfrontalieră Constanţa - Dobrich şi face referire la înfiinţarea a două centre de cooperare economică în oglindă, la Constanţa - România şi la Dobrich - Bulgaria, care vor oferi servicii de internaţionalizare de cea mai înaltă calitate întreprinderilor mici şi mijlocii şi întreprinzătorilor din Bulgaria şi România. Proiectul include şi alte activităţi de cooperare economică precum participarea în comun a companiilor româneşti şi bulgăreşti la târguri şi evenimente business-to-business în Dobrich, Sofia şi Constanţa, crearea unei asociaţii româno-bulgare pentru cooperarea de afaceri transfrontalieră, organizarea de cursuri profesionale pentru companiile interesate în activităţi transfrontaliere, precum şi acţiuni de promovare a proiectului şi a programului de finanţare.

Peste 50 de firme româneşti şi bulgăreşti vor beneficia în mod direct de activităţile proiectului, iar 20 de persoane vor participa la cursul de instruire profesională pe teme de internaţionalizare. Proiectul se va finaliza în noiembrie 2011, valoarea totală fiind de 800.000 de euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii