Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:00 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistul Buzoi, retinut pentru trafic de influenta

ro

14 Jan, 2009 03:19 2216 Marime text
locuinta_politistului_Constantin_Buzoi.jpgNu este exclus ca anchetatorii să descopere şi la Constanţa o reţea cu ramificaţii mari, incluzând angajaţi corupţi.


Un agent de poliţie de la compartimentul Furturi Auto din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a fost reţinut pentru audieri de către procurori, cu sprijinul ofiţerilor DGA. Informaţiile sunt, deocamdată, neoficiale, având în vedere că, până la închiderea ediţiei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa nu trimisese încă un comunicat de presă. Se pare că este vorba de agentul şef principal Constantin Buzoi, care a reuşit, timp de ani de zile, să facă o avere frumuşică încălcând legea în cel mai grosolan mod cu putinţă. Mai întâi de toate, poliţistul avea „mână" la RAR şi, contra sumei de 200 - 300 de euro, reuşea să introducă, peste rând, autoturismele la verificarea tehnică. Ceea ce este o adevărată mană cerească, având în vedere cozile interminabile şi bătaia de cap de la RAR. În al doilea rând, poliţistul reuşea să dea o mână de ajutor la înmatricularea autoturismelor, falsificând chitanţa eliberată de Finanţe, care atesta plata taxei auto. Proprietarului maşinii îi convenea să plătească agentului o sumă mult mai mică decât să dea statului zeci de milioane de lei vechi pentru a-şi înmatricula autoturismul. Cu documentele astfel falsificate, poliţistul se pare că se prezenta la Serviciul Înmatriculări, ai cărui angajaţi nu suspectau nimic în neregulă. Nu în ultimul rând, agentul şef principal obişnuia să-şi aplice, pe propriile autoturisme, numere de înmatriculare care aparţineau deja altor maşini, tot pentru a evita plata taxelor. În faţa casei sale au fost găsite două astfel de maşini şi un trailler. Se pare că agentul Buzoi ştia să facă bani. La adresa la care locuia îşi înregistrase şi propria firmă de metrologie. Ieri, locuinţa şi biroul său au fost percheziţionate, ocazie cu care au fost găsite sume mari de valută.

122308220524.jpgAngajaţi de la RAR Slobozia şi Finanţe, membri ai reţelei

La ora închiderii ediţiei, poliţistul era încă audiat. Plângerea împotriva sa a fost înregistrată în data de 31.10.2008. Denunţătorul a arătat, în cuprinsul acesteia, în ziua de 29.10.2008, că agentul de poliţie îi ceruse 200 de euro pentru angajaţii RAR Slobozia şi alte persoane, care urmau să efectueze verificarea tehnică fără probleme a unui autoturism, urmând ca acesta să fie înmatriculat ulterior în judeţul Constanţa. În data de 12.11.2008, acesta a primit banii. În luna decembrie, agentul de poliţie i-a promis denunţătorului că „îl va rezolva" şi cu „taxa de poluare" la o valoare mai mică decât cea reală, calculată de Administraţia Financiară Constanţa la 4.500 lei, întrucât cunoaşte o persoană de la această instituţie. Trebuie însă să aştepte până la începutul noului an, pentru că există posibilitatea anulării taxei de poluare.  La data de 05.01.2009, denunţătorul a fost contactat de agentul de poliţie, care i-a spus că persoana respectivă este de acord să îl ajute să achite o taxă de poluare mai mică, şi anume 900 - 1.000 lei, în schimbul sumei de 500 de lei. Au stabilit o întâlnire ulterioară. Flagrantul a fost realizat ieri. Agentul a fost prins în timp ce primea suma de 1.500 lei. Constantin Buzoi este cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii