Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hot depistat dupa modul de operare

ro

17 Sep, 2009 02:58 1267 Marime text

Ancheta poliţiştilor constănţeni în cazul unui furt din autoturism, petrecut în urmă cu aproape nouă luni, a ajuns la final, ieri, o dată cu prinderea principalului suspect... într-un alt caz de furt, produs în urmă cu patru zile. Hoţul de ocazie, un constănţean în vârstă de 22 de ani, s-a dat de gol după modul de operare „exclusivist", iar oamenii legii au conexat cele două furturi.

Totul a ieşit la iveală în urma unei plângeri penale depuse pe 12 septembrie la Secţia 4 Poliţie Constanţa, de Ionuţ Stanciu, din Constanţa, care reclama ca i-a fost spart autoturismul parcat în faţa blocului. Tânărul se ocupă cu aprovizionarea automatelor de cafea şi a reclamat lipsa încărcăturii - constând în pachete de cafea, de zahăr, mai multe fise, precum şi a sumei de două milioane de lei, bunuri care îi lipseau din interiorul unei sacoşe pe care a uitat-o pe bancheta din spate a autoturismului. În urma cercetărilor efectuate în acest caz, oamenii legii au stabilit că autorul a pătruns în autoturism după ce a spart parbrizul prin metoda „bujiei", ca să fie sigur că nu va fi surprins în „acţiune". Profilul hoţului s-a potrivit perfect cu cel al lui Tamer Osman, în vârstă de 22 de ani, din Constanţa. Oamenii legii l-au ridicat pe acesta de la locuinţa sa din oraş şi au reuşit să recupereze şi prejudiciul în valoare de patru milioane de lei vechi. După aprofundarea cercetărilor, poliţiştii au ajuns la concluzia că tânărul este şi autorul unui furt petrecut pe 23 februarie 2009, clasat cu autor necunoscut până la apariţia sa. La acea dată, hoţul de ocazie a pătruns într-un autoturism parcat, proprietate personală a lui Dragomir Lilian, după ce a forţat portiera şoferului. Probabil văzând că nu are cu ce să se aleagă, întrucât autoturismul era gol, s-a gândit totuşi să-şi valorifice „eforturile asidue" pe care le-a depus pentru spargerea autoturismului şi, ca să nu plece cu mâna goală, a deschis capota maşinii şi a sustras din interior bateria de acumulatori. Prejudiciul provocat proprietarului, în valoare de 250 de lei, nu a fost însă recuperat în acest caz.

În ceea ce-l priveşte pe protagonistul celor două evenimente, probabil că, dacă nu recidiva şi nu era prins pentru ultima sa „lovitură", ar fi rămas sub anonimat, însă, având în vedere datele problemei, oamenii legii i-au întocmit dosar de cercetare penală pentru cele două infracţiuni de furt săvârşite. Dosarul său a ajuns, în cursul zilei de ieri, pe masa magistraţilor constănţeni, iar aceştia i-au atestat vinovăţia şi au dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 15 zile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii