Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta şefã a Metrologiei din Tulcea, în lacrimi la Constanţa A jurat în faţa lui Dumnezeu şi a completului de judecatã cã nu a cerut bani

ro

26 Sep, 2012 03:46 1897 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a pus punct procesului Elenei Albişteanu, şefa Serviciului Judeţean de Metrologie Legalã - Secţia Regionalã de Metrologie Legalã Tulcea, acuzatã de fals intelectual în legãturã directã cu o infracţiune de corupţie, instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale în legãturã directã cu o infracţiune de corupţie şi fals material în înscrisuri oficiale în legãturã directã cu o infracţiune de corupţie.

În faţa magistraţilor, Elena Albişteanu a jurat atât „în faţa lui Dumnezeu“, „cât şi în faţa completului de judecatã“ cã nu se face vinovatã de acuzele aduse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. „Totul este pus la cale de un grup de oameni care vor sã-mi facã rãu“, a mai precizat Elena Albişteanu judecãtorilor Curţii de Apel. În acest dosar, instanţa de judecatã va anunţa decizia cel mai probabil sãptãmâna viitoare. În cercetarea lor, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale aratã cã Elena Albişteanu, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu în funcţia deţinutã şi în calitatea de agent constatator, a primit de la denunţãtor (administrator la o societate comercialã din municipiul Constanţa) suma de 300 de lei. ªefa Serviciului Judeţean de Metrologie Legalã - Secţia Regionalã de Metrologie Legalã Tulcea ar fi luat banii pentru a îndeplini un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a nu proceda la sancţionarea contravenţionalã a acestei societãţi comerciale pentru încãlcarea dispoziţiilor legale. „În scopul de a ascunde comiterea infracţiunii de luare de mitã, inculpata, cu intenţie, a determinat o subordonatã sã falsifice, prin antedatare, un formular tipizat utilizat în cadrul instituţiei şi a falsificat personal, de asemenea prin antedatare, procesul-verbal de sancţionare contravenţionalã, precum şi un proces-verbal de control metrologic, în cuprinsul acestuia din urmã efectuând ştersãturi şi adãugiri prin care a încercat sã acrediteze ideea cã aplicase anterior o sancţiune firmei denunţãtorului“, conform procurorilor constãnţeni. În decembrie 2011, Tribunalul din Tulcea i-a aplicat femeii o pedeapsã de trei ani cu suspendare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii