Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce averi are în Constanţa procurorul DIICOT Tulcea Victor Grigoraş, urmărit penal de DNA (documente)

ro

11 Oct, 2014 00:00 7185 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus, ieri, efectuarea urmăririi penale faţă de Victor Grigoraş, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Tulcea, cu privire la săvârşirea de către acesta a două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.

 Suspectat că a primit 600 de lei şi un miel, pentru preluarea unui dosar penal

 În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în luna ianuarie 2014, la solicitarea unui administrator de firmă, în calitate de procuror DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea, suspectul Victor Grigoraş a efectuat demersurile necesare în vederea găsirii unei căi de preluare, de la o altă unitate de parchet, a unui dosar penal în care persoana menționată era parte, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA. La data de 18 aprilie, pentru „ajutorul“ acordat, suspectul Victor Grigoraş a acceptat și a primit suma de 600 de lei pentru sine şi un miel, în legătură cu care a dispus să fie remis unei persoane din anturajul său. Pentru același ajutor și de la aceeași persoană, la data de 28 aprilie 2014, suspectul Victor Grigoraș ar fi pretins o sumă de bani, pentru un agent de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Tulcea, conform ordonanţei de efectuare a urmăririi penale.

 Ar fi acceptat 5.000 de lei pentru a interveni pe lângă DSVSA Brăila

 În rechizitoriu se mai arată că, la data de 28 aprilie, procurorul tulcean, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a acceptat pentru sine promisiunea unui reprezentant de fapt al unor firme şi suspect într-o cauză penală pe care o instrumenta de a-i remite suma de 5.000 de lei, pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu.
Acest act consta în intervenția procurorului pe lângă conducerea D.S.V.S.A. Brăila şi Ialomiţa, în scopul înlesnirii soluţionării favorabile de către aceste instituții a solicitărilor de export formulate de firmele respective.

 Deţine mai multe bunuri imobile în Constanţa şi Tulcea

Potrivit declaraţiei de avere publicată în data de 6 iunie 2013, procurorul tulcean deţine, prin moştenire, două terenuri agricole în comuna Beştepe din Tulcea, de 5,34 hectare şi 0,7 hectare, şi alte două terenuri, pe care le-a cumpărat împreună cu soţia şi care se află în intravilanul judeţelor Tulcea şi Constanţa, de 572,9 metri pătraţi, respectiv 12 metri pătraţi. De asemenea, soţia sa, Aftinia Grigoraş, mai deţine un teren în comuna Beştepe, pe care l-a moştenit şi care are o suprafaţă de 0,2594 metri pătraţi.
Procurorul mai are două case de locuit în Tulcea, de 211,1 metri pătraţi şi de 48 de metri pătraţi, unul cumpărat împreună cu soţia, altul moştenit de aceasta, dar şi un apartament în Constanţa, dobândit împreună cu soţia, prin cumpărare. Magistratul mai deţine două autoturisme, o Dacia Logan, fabricată în 2012, şi un Renault Koleos, din 2008.
Procurorul declara, în 2013, că nu deţine bunuri sub formă de metale preţioase şi nici conturi şi depozite bancare a căror valoare depăşeşte 5.000 de euro.
În schimb, magistratul are datorii, din 2009, de 328.960 de lei la CEC Tulcea şi de 33.000 de lei, din 2008, la Banc Post.
În calitate de procuror DIICOT, a încasat în 2012, anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, suma de 126.689 de lei, iar soţia sa, ca bibliotecar la Casa de Cultură a Sindicatelor Tulcea, a obţinut venituri de 8.261 de lei.
Potrivit declaraţiei de interese, procurorul este membru în Asociaţia Magistraţilor din România.
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii