Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoturism cu certificat de înmatriculare fals, descoperit la Negru Vodă

ro

08 Feb, 2013 20:00 1884 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în PTF Negru Vodă un cetăţean român care a încercat să părăsească ţara cu un autoturism cu numere de Franţa, al cărui certificat de înmatriculare era fals.

În data de 7 februarie, în jurul orei 08.00, la PTF Negru Vodă s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român D.A., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în judeţul Argeş, cu un autoturism marca Opel Astra cu numere de Franţa. În urma verificărilor a rezultat că certificatul de înmatriculare al autoturismului era fals. Conducătorul auto a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un târg auto din România, de la o persoană necunoscută, care i-a înmânat şi documentele autoturismului în cauză.

A mai fost stabilit faptul că autoturismul figura ca fiind radiat din circulaţie, iar numărul ataşat aparţine altui autoturism.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals, „conducere pe drumurile publice a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare" şi „conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 291 Cod Penal, respectiv art. 85 din O.U.G. 195/2002, cu aplicarea art. 33 Cod Penal.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii