Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:03 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ar fi ucis o minoră din Năvodari Fostul preot Laurenţiu Constantin Aspru, condamnat la 12 ani de închisoare

ro

13 Oct, 2015 00:00 2348 Marime text


Laurenţiu Constantin Aspru, fost preot din Bistriţa-Năsăud, deferit Justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind acuzat că ar fi ucis o fată de 15 ani, din Năvodari, a fost condamnat, ieri, la 12 ani de detenţie de judecătorul Teodor Viorel Gheorghe.
 
Aspru rămâne în stare de arest. Instanţa i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
 
Potrivit minutei judecătoreşti, se „dispune restituirea către moştenitorii victimei (...), la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, a următoarelor mijloace materiale de probă: -bijuterii (brăţară de picior, brăţară de mână, inel, cercel tip piercing), (...),  o rochie de culoare ciclamen, trei telefoane mobile, iPhone 4, iPhone 6 Plus şi Nokia - un cordon electric ambalat“.
 
La cel de-al doilea termen din dosar, de la sfârşitul lui septembrie, fostul preot a optat pentru procedura simplificată, astfel beneficiind de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, procurorul cerând să primească o pedeapsă orientată spre maximum, întrucât fapta sa a fost una de violenţă extremă. Avocatul fostului preot a solicitat să se ţină cont de faptul că a colaborat cu anchetatorii în cursul urmăririi penale.
 
Laurenţiu Constantin Aspru este preotul care ar fi ucis, în Vinerea Mare, o prostituată minoră din Năvodari, ajungând după gratii. Ar fi venit tocmai din Bistriţa pentru a se culca cu ea. Tânăra avea 15 ani. După ce ar fi făcut sex cu minora, preotul ar fi ucis-o cu sânge rece, de frică să nu îl denunţe pentru infracţiunea de act sexual cu o minoră.
 
Preotul era însurat şi avea o copilă aproape de o seamă cu adolescenta ucisă. Recent, soţia lui a obţinut în instanţă divorţul din culpa acestuia şi custodia exclusivă a celor doi copii, judecătorii hotărând că preotul nu mai are niciun drept asupra minorilor. Şi pentru că tatăl decăzut din drepturi ar putea sta în spatele gratiilor, neavând vreo sursă de venit, fosta preoteasă a decis să îl scutească de obligaţii şi nu a solicitat pensie de întreţinere a copiilor. Mai mult, ea şi-a dorit să-şi ţină copiii departe de părintele care ar fi luat viaţa unei fete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii