Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:18 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A violat, a ucis şi a tâlhărit sentinţă de 24 de ani!

ro

22 Oct, 2010 02:11 1184 Marime text
Condamnare-record în cazul tânărului de 22 de ani încarcerat la sfârşitul anului trecut pentru că ar fi violat, tâlhărit şi ucis o bătrână din localitatea Crucea. Potrivit sentinţei pronunţată de judecătorii Tribunalului Constanţa, Ştefan Dragoş Iordache, individul cu pricina, riscă să scape din închisoare abia când va avea 46 de ani. Instanţa a pronunţat verdictul „vinovat" pentru Iordache în privinţa acuzaţiilor de viol, tâlhărie şi omor deosebit de grav ce i-au fost aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Condamnat la pedepse diferite pentru fiecare infracţiune, Iordache va executa, potrivit legislaţiei în vigoare, pedeapsa cea mai grea la care a fost osândit. Mai exact, este vorba despre 20 de ani pe care tânărul trebuie să-i petreacă în spatele gratiilor, acestora adăugându-li-se un spor de patru ani. În total, Ştefan Dragoş Iordache riscă să-şi petreacă următorii 24 de ani în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă. De menţionat că aceasta este prima soluţie pronunţată în caz, ce poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Constanţa. Iordache a fost încarcerat la începutul lunii decembrie 2009, asupra lui planând suspiciuni că ar fi siluit o bătrână de 78 de ani, din Crucea, pe care apoi ar fi ucis-o în bătaie, pentru a ascunde faptul că i-a furat ultimii bani din casă, dar şi cerceii din urechi. Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului, care au dispus trimiterea în judecată a lui Iordache, nenorocirea s-a petrecut într-una din nopţile de la sfârşitul lunii noiembrie.

Ce i se impută

La momentul acela, Ştefan Dragoş Iordache, din localitatea Crucea, care atunci avea 21 de ani, a dat buzna în casa unei bătrâne de 78 de ani, spărgând unul dintre geamurile locuinţei. Rămasă văduvă din luna ianuarie a anului trecut şi trăind singură, Mariţa Neagu aproape a paralizat de frică la vederea celui ce avea să-i fie călău. Fără prea multe vorbe, bestia a pus mâna pe o bâtă de lemn şi a început s-o lovească în faţă pe femeia ce ar fi putut să-i fie mamă. După ce i-a aplicat mai multe lovituri, spun procurorii, suspectul a întreţinut raporturi sexuale cu victima sa. În urma loviturilor primite şi a chinurilor îndurate, bătrâna şi-a dat duhul. Profitând de această împrejurare, individul şi-a luat tălpăşiţa de la locul odioasei crime, luând cu el şi ultimii bani ai victimei, 34 de lei, după ce îi smulsese cerceii din urechi. Abia a doua zi, în jurul orei 17.15, trupul neînsufleţit al Mariţei Neagu a fost găsit, cel care a făcut descoperirea macabră fiind un vecin. Iordache a fost depistat ulterior de poliţişti. Prin aceeaşi sentinţă pronunţată de judecătorii Tribunalului Constanţa, individul a fost obligat la plata unor sume de 3.500 de lei, cu titlul de daune materiale şi, respectiv, 7.500 de lei, cu titlul de daune morale. Totodată, suspectul trebuie să achite şi cheltuielile de judecată, care se ridică la 3.200 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii