Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoarea Kurban Bayram, organizată de UDTTMR în Constanţa, prilej de binefaceri

ro

04 Oct, 2014 00:00 2757 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a organizat, în această perioadă, o serie de acțiuni cu prilejul sărbătorii Kurban Bayram. Astfel, în urmă cu o lună, a fost demarată o campanie de strângere de fonduri, iar cei aproximativ 50.000 de lei acumulaţi au fost folosiţi pentru împărţirea a peste 1.500 de pachete cu alimente unor familii cu posibilităţi materiale reduse.

 Tot cu prilejul Kurban Bayram, UDTTMR a oferit peste 2.000 de pachete cu dulciuri copiilor din comunitatea tătară.

Astăzi, în prima zi de Kurban Bayram, între orele 16.00 şi 18.30, UDTTMR, în colaborare cu Fundația Tuna și Primăria Constanța, organizează o amplă manifestare în Parcul Casei de Cultură, unde se vor împărți 4.000 de kebapuri. Invitația este adresată tuturor constănțenilor, indiferent de religie sau de etnie. Tot în această seară, în clubul LUV din Mamaia, va avea loc tradiționalul toplantî, petrecere pentru tineri, iar duminică, începând cu ora 17.00, la Restaurant TEN - Complex Colonadelor, va avea loc o acțiune cu specific tătăresc, destinată cu precădere familiștilor.
 
„Ne-am dorit ca bucuria sărbătorii de Kurban să ajungă în cât mai multe case, fapt pentru care ne-am mobilizat să venim în sprijinul conaționalilor noștri. Le mulțumim din suflet tuturor celor care au contribuit la această campanie, etnicilor tătari, prietenilor români, firmei Ulker și Fundației TUNA și îi asigurăm că eforturile lor financiare nu au fost în zadar. Tuturor celor care au donat, dar și celor care au primit, tuturor musulmanilor din România și nu numai, tuturor tătarilor, fie ei din Dobrogea sau din alte colțuri ale lumii, le transmitem pe această cale un Bayram fericit alături de cei dragi! Qurban Bayramınız Qayırlı Bolsın!“, a transmis Gelil Eserghep, președintele UDTTMR.
 
Anul acesta, Kurban Bayramul sau Sărbătoarea Sacrificiului se sărbătorește în perioada 4 - 7 octombrie. Conform tradiţiei islamice, credincioşii au obligaţia ca, în această perioadă, să sacrifice un animal, batal, oaie sau vită. Cu prilejul acestei sărbători, musulmanii trebuie să se împace, se fie uniţi şi să se gândească la cei săraci, la cei care au nevoie de ajutor. Astfel că, din animalul sacrificat, tradiţia spune că două treimi trebuie împărţite, iar o treime se opreşte în casă, pentru a fi consumată de familie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii