Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial A fost război… ecoul lui şi-acum este viu. Să cinstim memoria celor care şi-au dat viaţa pentru pace şi libertate!

ro

09 May, 2015 00:00 1601 Marime text
La vremuri grele, au răspuns chemării patriei. Au luptat eroic pentru ţară, pentru familiile rămase acasă, pentru pace, stropind cu sânge câmpurile de bătaie ale celui de-al Doilea Război Mondial. Sunt bunicii şi străbunicii noştri, care şi-au făcut datoria cu preţul vieţii. Sunt tinerii care nu au mai apucat să-şi vadă copiii mari. Sunt mamele care au încărunţit de dor şi durere atunci când au primit vestea că fiul lor a murit apărându-şi patria. Sunt veteranii care, astăzi, sunt istoria vie a celui de-al Doilea Război Mondial.
 

9 mai. Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Europei şi Ziua Victoriei! Un prilej pentru depunerea coroanelor de flori în semn de omagiu faţă de eroii patriei. Astăzi suntem obligaţi moral să-i vizităm pe veteranii care mai sunt în viaţă şi să le aducem o floare, în semn de recunoştinţă. Este prilejul cel mai potrivit să-i cinstim pe cei care, prin jertfa şi eroismul lor, au obţinut şi au păstrat pentru noi independenţa, demnitatea şi pacea. Mulţi au plecat dintre noi, dar sacrificiul lor va rămâne veşnic în istoria neamului. Ne închinăm cu deosebit respect în faţa lor şi le dorim celor rămaşi în viaţă multă sănătate şi mulţi ani. De altfel, azi, Ministerul Apărării Naţionale organizează ceremonii în toată ţara. În municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile în care sunt dislocate unităţi militare vor avea loc depuneri de coroane de flori, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Europei şi a Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Să-i cinstim pe eroi şi să-i onorăm zi de zi!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii