Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

dezvaluiri.ro Afaceri necurate cu islazul Hârșovei! Consilierii Brătianu George și Mihai Tudor și-au luat ilegal terenuri pe vremea primarului Nădrag

ro

28 Oct, 2016 11:00 4026 Marime text
Plecând de la zicala “cine împarte, parte își face”, unii consilieri locali ai Hârșovei din mandatul 2012-2016, și-au luat suprafețe mari din pășunea orașului deşi, în conformitate cu Hotărârea de Consiliu Local, nu aveau acest drept. Însă nimeni, niciodată, nu i-a tras la răspundere pe cei care ar fi trebuit să aibă grijă de bunurile Hârșovei.

În anul 2008, Consiliul Local al orașului Hărșova, adoptă HCL nr. 137/30.10.2008 cu privire la “închirierea de teren din pășune pentru cultivarea de plante furajere perene și plante furajere anuale”. Inițiatorul acestei hotărâri era Tudor Nădrag, primar la acea vreme. Astfel, cu unanimitate de voturi se aproba “închirierea de teren din islazul orașului Hârșova crescătorilor de animale înregistrați în registrul agricol al orașului Hârșova, pentru cultivare de plante furajere perene”. În continuare, consilierii locali enumeră și speciile de animale care dau dreptul crescătorului să ceară teren spre închiriere, precum și cota de teren în funcție de specie. Chiria pentru astfel de terenuri a variat între 180 şi 210 lei/ha/an.

Fostul viceprimar, George Brătianu, fără animale dar beneficiar de pășune!

După numai patru ani de la HCL 137, în anul 2012, George Brătianu, viceprimar al orașului și semnatar al hotărârii din 2008, încheie cu Primăria un contract de închiriere de islaz pentru o suprafață de 15,32 ha.Contractul nr. 7/10.01.2012 se încheie pentru o perioadă de 5 ani. 

Toate bune și frumoase numai că, domnul viceprimar uită ce a decis el și colegii lui în anul 2008. Adică, terenurile să fie date crescătorilor de animale înscriși în registrul agricol al orașului. Iar Brătianu George NU figurează în anul 2012 cu niciun animal în acest registru, conform datelor furnizate de Primăria orașului Hârșova. Așadar, conform HCL 137/2008, acesta NU avea voie să încheie un contract cu Primăria. Prin ce miracol și prin ce mijloace s-a făcut acest lucru este de competența organelor penale să judece.

Un articol de Călin GAVRILAȘ

Materialul complet poate fi citit pe www.dezvaluiri.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii