Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Zâmbet de copil la mare“ Un grup de copii de la Centrul social de zi Isaccea, în vizită la Colegiul „Mihai Eminescu“ (galerie foto)

ro

05 Jun, 2014 00:00 3781 Marime text
O echipă formată din profesori ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ a iniţiat, în 2008, proiectul „Cunoaştem, Credem, Înfăptuim“, menit a-i implica pe elevi într-o serie de activităţi sociale, creştine şi culturale. Mai exact, sunt urmărite sensibilizarea formativă a elevilor prin confruntarea cu diferite situaţii de viaţă, disponibilitatea activ-participativă la suferinţa semenilor, încurajarea şi sprijinirea celor care au nevoie de ajutor, cultivarea unui comportament moral-religios şi educarea atitudinii de solidaritate comunitară.
În acest context, 22 de copii de la Centrul social de zi Isaccea, judeţul Tulcea, au vizitat Constanţa, unde au participat la activitatea intitulată „Zâmbet de copil la mare“, prilejuită de Ziua Copilului. Manifestarea a fost coordonată de prof. Graţiela Dumitrache, prof. Paula Pop, părintele Gheorghe Nadoleanu (fondatorul Asociaţiei Pro Vivax) şi de prof. psiholog Corina Ciucă. Pentru a aduce bucurie în sufletul semenilor mai puţin norocoşi, elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ au strâns bani şi au oferit copiilor din centrul de zi haine, încălţăminte şi alimente. De asemenea, 27 de elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ s-au implicat şi în programul zilei, care a cuprins vizitarea Delfinariului, a principalelor obiective din oraşul Constanţa sau practicarea unor jocuri pe plajă. „Activităţile desfăşurate au ca finalitate formarea elevilor în spiritul unei conduite reflexive şi creative, care să promoveze valorile etice fundamentale“, a declarat consilierul de imagine al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, prof. Bianca Ibadula.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii