Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:34 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De licitaţie răspunde şi Cristian Darie, cel cu interese în zonă Se pregăteşte restaurarea Cetăţii Capidava (documente)

ro

14 Nov, 2013 00:00 4540 Marime text
Afacerile reprezentanţilor administraţiei publice judeţene merg mână în mână cu investiţiile derulate de instituţia pe care o reprezintă. Consiliul Judeţean Constanţa a trecut la fapte şi a iniţiat licitaţie publică pentru serviciile de publicitate şi informare aferente proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic «Cetatea Capidava»”, proiect în valoare totală de 74.236.948,56 de lei. Interesantă este în acest caz legătura administraţiei publice judeţene cu această zonă. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, social-democratul Cristian Darie, unul dintre răspunzătorii de achiziţia publică, îşi face cramă tocmai în... Topalu.

Aşadar, lucrurile par să meargă de minune, vicele CJC îşi face cramă, iar instituţia pe care o reprezintă, în speţă Consiliul Judeţean Constanţa, a depus eforturi pentru a atrage fonduri europene pentru valorificarea zonei. Să fie aşadar întâmplătoare această intenţie de modernizare a zonei?! Proiectul beneficiază şi de susţinerea noastră, a contribuabililor, fiind finanţat şi din bani publici, ce provin atât de la Consiliul Judeţean, cât şi de la bugetul de stat. Nu este prima dată când semnalăm faptul că în această comună vicepreşedintele social-democrat Cristian Darie îşi face cramă, şi tot aici îşi desfăşoară activitatea Topal Resort, firmă ce are, de asemenea, strânse legături cu administraţia publică locală şi judeţeană.
Cum spuneam, în comuna constănţeană, prin acest proiect de restaurare a Cetăţii Capidava, vor fi alocaţi şi bani de la bugetul judeţului, dar şi de la bugetul statului. Valoarea de la bugetul de stat este în sumă de 4.521.321,31 de lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean la cheltuielile eligibile este de 1.185.143,20 de lei.
 
Se achiziţionează serviciile de publicitate
 
Pentru publicitatea proiectului, CJC estimează că va cheltui 350.000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unui panou pentru afişare temporară, realizarea unei plăci permanente, a unui clip publicitar, a 20.000 de broşuri, a 2.000 de afişe, a 30.000 de DVD-uri de prezentare, a 50 de mape de presă şi a 200 de autocolante, dar şi pentru organizarea a două conferinţe de presă, una pentru lansarea proiectului, cealaltă la finalizarea obiectivului.
Agenţii economici interesaţi de licitaţie pot depune oferte până pe data de 29 noiembrie, ora 10.00, urmând ca în aceeaşi zi, la ora 12.00, să aibă loc deschiderea de oferte.
Adresa la care se transmit ofertele este următoarea: Bulevardul Tomis numărul 51, Constanţa, România, cod poştal - 900725. De asemenea, pentru informaţii suplimentare poate fi apelat numărul de telefon 0241.708.413, persoană de contact fiind desemnată Mihaela Lungu.
 
Mai mulţi responsabili
 
Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante, în ce priveşte organizarea, derularea şi finalizarea procedurii de achiziţie a unor servicii de publicitate aferente proiectului de restaurare a Cetăţii Capidava, sunt: Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele CJC, Cristian Darie şi Nicolae Cristinel Dragomir, vicepreşedinţii CJC, Mariana Belu, Ionuţ Ţiţimeaua, Felicia Tăicuţu, Sebastian Florin Rancichi, Carmen-Florentina Vasile, Titi Cenuşă, Elena Vornicu, Mihaela Lungu, Gabriela Mihăieşi, Mihaela Boaca, Georgeta Blacioti, Carmen Comănici, Eduard Gabriel Bădilă, Raluca Alina Marin, Getuţa Tănasă, Lucian Simion, Carmen Adriana Luminiţa Pedestru, Dănuţ Răgălie, Ioan Mihai Nache şi consilieri judeţului Constanţa.
Proiectul de restaurare a Cetăţii Capidava este finanţat prin Programul Operaţional Regional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion 14 Nov, 2013 09:39 Un viitor luminos.Lista persoanelor cu functii de decizie in cadrul autoritatii contractante seamana cu o invitatie la o nunta facuta pe bani europeni si publici.Casa de piatra ! Sa le traiasca franztuzoaica !