Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Emoții intense pe note verdiene, la Festivalul Muzicii și Dansului (galerie foto)

ro

20 Nov, 2017 00:00 2706 Marime text
Tulburătoarea poveste a frumoasei curtezane Marie Duplessis, pe care Alexandre Dumas-fiul a nemurit-o în romanul cu accente autobiografice „Dama cu camelii“, iar Verdi a transpus-o pe note muzicale în opera „Traviata“, a fost prezentată, sâmbătă seară, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danosvski“, în cadrul celei de-a 43-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului. 

Sala a fost plină, semn că opera verdiană, cu arii celebre și un subiect așa de sensibil, se află printre preferințele iubitorilor muzicii de la Constanța. A fost un spectacol emoționant care a transpus publicul în atmosfera plină de fast a rafinatelor saloane parziene de la începutul secolului al XIX-lea, pe fundalul căreia s-a desfășurat sensibila poveste de iubire dintre Violetta Valery și Alfredo Germont, întreruptă brusc de tatăl celui din urmă, Giorgio Germont. Cea mai cutremurătoare scenă, încărcată de un puternic fior dramatic, a fost și cea mai aplaudată și apreciată scenă a serii.

A fost scena în care soprana Nicoleta Ardelean a redat cu maximă sensibilitate ultimele clipe din viața frumoasei Violetta, îmbinând cu inteligență scenică trăirile intense ale personajului cu arta cântului. A fost momentul în care au apărut și celelalte două personaje importante ale operei verdiene, Alfredo, redat de tenorul bucureștean Alfredo Pascu, și bătrânul Giorgio Germont, cuprins de sincere remușcări, în interpretarea baritonului Ioan Ardelean.
Din distribuția spectacolului au mai făcut parte, contribuind la succesul acestuia: Stela Sîrbu - Flora, Andrei Băican - Gaston, Bogdan Ocheșel - baronul Douphol, Iulian Bratu - marchizul d’Obigny, Laurențiu Severin - doctor Grenville, Ionela Duma - Annina și Adrian Bădilă - Giuseppe.

Conducerea muzicală a spectacolului a fost asigurată de dirijorul argentinian Roberto Buffo.

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment. Aplauze și flori pentru „My Fair Lady“, la festival (galerie foto)

Imagini de la eveniment. Festivalul Internațional al Muzicii și Dansului. Baletul „Peer Gynt“, succes răsunător pe scena Teatrului „Oleg Danovski“ (galerie foto) 

Violonistul Alexandru Tomescu a revenit la Constanța, pe scena unde și-a început cariera solistică în urmă cu 32 de ani (video)

Imagini de la eveniment. Diplome de Excelență pentru sopranele Gabriela Țigănașu-Popescu și Iacobina Vlad (galerie foto)

Imagini de la eveniment, „Spărgătorul de nuci“, o poveste fără anotimp la Teatrul „Oleg Danovski“. Seara a doua de festival (galerie foto)

Imagini de la eveniment. „Aida“ a deschis... triumfal Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului (galerie foto)

Zile de sărbătoare la Teatrul „Oleg Danovski“ - începe Festivalul Internaţional al Muzicii şi Dansului 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii