Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Ce spectacole puteți vedea, în weekend, la Teatrul de Stat Constanța

ro

13 Oct, 2017 08:36 3225 Marime text


La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța (TSC) vă așteaptă în sala de spectacole vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 19.00.

Vineri, 13 octombrie, vă puteți întâlni cu „Cea mai frumoasă soție“, de Eugène Labiche, o premieră pe țară a stagiunii 2016-2017, un având regia, scenografia şi ilustraţia muzicală semnate de Mihai Constantin Ranin. Cea mai frumoasă... soție va fi interpretată de Georgiana Rusu. Din distribuție mai fac parte: Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale şi Gelu Ciobanu.

Sâmbătă, 14 octombrie, constănțenii se vor întâlni cu „Bătrâna și hoțul“, eroii piesei cu același nume scrisă de dramaturgului contemporan Viorel Savin. Spectacolul, în regia lui Iulian Enache, îi are în rolurile principale pe actrița Ileana Ploscaru și pe Dan Cojocaru. Lor li se vor alătură, în roluri episodice, Alina Manțu și Alexandru Medveghi. Scenografia este creată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar muzica a fost compusă de Adrian Mihai.

Duminică, 15 octombrie, e vremea pentru teatru antic, „Eutopia”, un spectacol pus în scenă de regizorul grec Yannis Margaritis după texte de Aristofan. „Cu o distribuție numeroasă, de 28 de actori, piesa, nerecomandată minorilor, este interactivă și are multe momente muzicale, actorii constănțeni făcând față acestora cu brio“, se arată într-un comunicat al TSC. Scenografia este semnată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu, muzica a fost compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia a fost realizată de Eddie Lame.

Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța

Citeşte şi:

„Bătrâna şi hoţul“, în premieră la Constanţa. Duelul vârstelor sau viaţa pe scenă la 86 de ani. La mulţi ani, Ileana Ploscaru! (galerie foto)

Interviu online cu actorii Teatrului de Stat Constanţa Ileana Ploscaru şi Dan Cojocaru. Tema este - „Teatrul este viaţa mea!“

Pe scena Constanței. „Eutopia“, un spectacol-eveniment care „strigă“ adevăruri despre viață, vechi de când lumea (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii