Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sărbătoare mare la Cumpăna De Hramul Bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva“, patru copii abandonaţi vor fi botezaţi

ro

10 Oct, 2014 00:00 2489 Marime text
Fiecare sărbătoare ortodoxă are o încărcătură specială pentru autoritatea publică locală din Cumpăna. Astfel, Primăria şi Consiliul Local al comunei, reprezentate legal prin persoana primarului, economist Mariana Gâju, se pregătesc să marcheze hramul Bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva“.
 
Sărbătoarea va începe astăzi, de la ora 17.30, cu oficierea slujbei Sfântului Maslu. Duminică, de la 8.00, va avea loc sfânta liturghie arhierească. Pentru primarul comunei, economist Mariana Gâju, a devenit deja o tradiţie ca, la zile mari, să organizeze botezul unor copii abandonaţi de părinţi. De aceea, luni, începând cu ora 15.00, vor fi creştinaţi patru copii proveniţi din centre de asistenţă socială, slujba urmând a fi oficiată de Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi. Iniţiativa îi aparţine liderului administraţiei locale, care sprijină astfel de acţiuni de mai multe ori pe an.
 
„Slăvind viaţa, Îl slăvim pe Dumnezeu. Botezul acestor copii este o orânduire care simbolizează renunţarea la viaţa de păcat. Micuţii care se botează încep o viaţă nouă, trăită în Hristos, cu valori noi, aspiraţii noi, perspective noi. Creştinarea semnifică curăţirea de păcat prin sângele lui Hristos, intrarea în legământul harului, în marea familie a lui Dumnezeu. Cel botezat devine în mod public un copil al lui Dumnezeu, fiind primit în marea familie cerească. Numele lui este înscris în cartea vieţii. În concluzie, prin aceste botezuri săvârşim o mărturisire de credinţă publică, în faţa bisericii şi a întregului univers, prin care omul declară că renunţă la viaţa de păcat, dorind să înceapă o viaţă nouă“, a subliniat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.
 
Sărbătoarea va continua şi marţi, începând cu ora 8.00, atunci când locuitorii comunei Cumpăna vor participa la sfânta liturghie prilejuită de hramul Bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva“, urmată de o agapă frăţească la care vor participa 1.000 de oameni invitaţi la acest periplu duhovnicesc.
 
„Să primească Dumnezeu, după milosârdia Sa, truda noastră, a tuturor, prin rugăciunile la moaştele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, precum şi la Veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva, care sunt depuse în biserica parohială al cărei hram îl sărbătorim“, a adăugat primarul comunei Cumpăna, economist Mariana Gâju.
 
Locuitorii comunei Cumpăna sunt aşteptaţi, cu mic, cu mare, pentru a asista la creştinarea copiilor din centrele de plasament, o acţiune cu o istorie de cinci ani, şi pentru a sărbători hramul bisericii parohiale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii