Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă, ACIA organizează protest „Scoatem Constanţa din beznă!“

ro

27 Jan, 2017 00:00 3738 Marime text
În urmă cu câteva zile, cotidianul ZIUA de Constanţa semnala faptul că, încă de anul trecut, contractul de mentenanţă pentru iluminatul public stradal a expirat, iar constănţenii din mai multe cartiere ale oraşului au reclamat funcţionarea defectuoasă a iluminatului public.

Oamenii spun că această stare de fapt a fost însoţită şi de spargeri în zonele în care iluminatul nu funcţionează sau are fluctuaţii, dar au existat şi dificultăţi în deplasare, ţinând cont de gheaţa de pe trotuare, care s-au transformat în patinoare. Din noiembrie 2016, contractul de mentenanţă pentru serviciul de iluminat public a expirat, iar noul contract se află încă în procedură de atribuire.
 
Ca urmare a acestor nemulţumiri ale cetăţenilor, Asociaţia „Constanţa Ia Atitudine“ (ACIA) a decis organizarea unui protest, „Scoatem Constanţa din beznă!”, sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 18.00.
 
Iată ce susţin organizatorii acţiunii pe pagina oficială de socializare a Asociaţiei: „Ne declarăm nemulţumiţi de iluminatul public, deszăpezirea pe perioada iernii, lipsa Registrului spaţiilor verzi, emiterea de autorizaţii de construcţie haotice, faptul că gurile de canalizare nu sunt aduse la nivelul părţii carosabile, preţul apei, împrumutul a 25 de milioane de euro pentru achiziţia unor autobuze diesel în locul unora electrice, lipsa pistelor pentru biciclişti, mobilitate urbană defectuoasă (lipsa trotuarelor şi a rampelor pentru persoanele cu dizabilităţi), sincronizarea semafoarelor, reglementarea opririlor maxi-taxi, parcări sub/supraterane, o sală polivalentă, un patinoar, o sală de teatru/operă, renovarea şcolilor, amenajarea de spaţii pentru practicat sportul în aer liber, curăţenia în oraş, reamenajarea parcurilor, atragerea de investiţii, dezvoltarea economico- financiară a oraşului.

Asociaţia Constanţa Ia Atitudine trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care Primăria gestionează aceste situaţii şi vă propune o întâlnire în semn de protest sâmbătă, ora 18.00, în faţa Prefecturii, pentru a arăta că nu suntem indiferenţi la problemele cu care se confruntă oraşul nostru“.

Citeşte şi:

În oraşul trist, luminile s-au stins! Contractul de mentenanţă pentru iluminatul public a expirat. Edilii, în vacanţă la Mallorca (document+galerie foto)

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • bejan 27 Jan, 2017 19:54 De pretul gicacaloriei nu spuneti nimic!?
  • bejan 27 Jan, 2017 19:53 De pretul gicacaloriei nu spuneti nimic. La Iasi s-a redus cu 20 de lei. La Constanta pe cand!?