Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au încheiat lucrările Conferinţei Bianuale a Mării Negre Vezi soluţia specialiştilor în privinţa protecţiei împotriva eroziunii costiere

ro

01 Nov, 2013 00:00 2098 Marime text
Cea de-a IV-a Conferinţă Bianuală a Mării Negre „Marea Neagră - Provocări în vederea atingerii stării bune a mediului” s-a încheiat, ieri, de Ziua Internaţională a Mării Negre.

Cea de-a treia zi a conferinţei a continuat cu Simpozionul Internaţional „Gestionarea durabilă a ecosistemului Mării Negre - Imperativ  al Mileniului III”, ediţia a 6-a.

Potrivit directorului Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, Simion Nicolaev, în cadrul lucrărilor, s-a propus un sistem de platforme mobile pentru protecţia împotriva eroziunii costiere şi s-a discutat despre posibilitatea sistemelor de predicţie a valurilor.
S-a vorbit şi despre interesul mediului privat pentru dezvoltarea cercetărilor marine, în acest sens fiind prezentată activitatea singurei firme de creştere dirijată a calcanului, prezentă pe litoralul românesc.

Lucrările simpozionului s-au încheiat cu prezentarea unui sistem inovator de materiale absorbante pentru produse petroliere, extrem de util în caz de poluare accidentală cu petrol.

În paralel cu acest simpozion, s-a desfăşurat şi Secţiunea a 3-a a Conferinţei, care a vizat impactul socio-economic asupra mediului Mării Negre. În cadrul acestei secţiuni, s-a atras atenţia asupra necesităţii de abordare sustenabilă a oricărui tip de exploatare a mediului marin, fie că este vorba de resurse pescăreşti ori de alt tip de resurse naturale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii