Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte care vin în sprijinul educaţiei, în comuna Pantelimon

ro

27 Mar, 2017 00:00 1651 Marime text
Pentru că este primăvară, autorităţile locale din judeţul Constanţa au reluat lucrările la proiectele de infrastructură. Totodată, există primării care fac demersuri în vederea atragerii de fonduri pentru noi investiţii. Nu este uşor însă, deoarece multe administraţii locale au bugete mici şi este nevoie de eforturi susţinute pentru a face rost de banii necesari proiectelor utile comunităţii.
 
La Pantelimon, în ultimul an, s-a lucrat la mai multe investiţii în infrastructura comunei, iar proiectele continuă. Ba mai mult, se intenţionează realizarea altor proiecte noi, care vin în sprijinul oamenilor. „Se lucrează în continuare la sistemul de canalizare şi la staţiile de epurare în localităţile Runcu şi Călugăreni. Am depus la Ministerul Dezvoltării proiecte privind extinderea şcolilor şi grădiniţelor din Pantelimonu de Jos şi Runcu şi a grădiniţei din Nistoreşti. Am depus aceste proiecte pentru finanţare. Nu ştim încă de câţi bani avem nevoie. În scurt timp, se va finaliza sistemul centralizat de apă şi canalizare în toate localităţile comunei. S-a turnat un strat de asfalt în Pantelimonu de Sus şi vom continua lucrările de asfaltare în localităţile Pantelimonu de Jos şi Runcu, asta cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Avem finanţare, pentru aceste trei localităţi, să reabilităm drumurile“, a declarat Gheorghe Martinescu, viceprimarul comunei Pantelimon.
 
În această perioadă, până la finalul lunii, locuitorii oraşelor şi ai comunelor pot plăti impozitele integral, astfel încât să primească bonificaţia de 10%. Alte familii aleg să plătească aceste taxe în două rate, iar alţii le achită mai greu, din lipsă de bani. În ceea ce priveşte colectarea impozitelor, până la ora actuală, în Pantelimon, nivelul este unul satisfăcător.

„Stăm relativ bine cu banii din taxele şi impozitele care vin la bugetul local, adică în jur de 60% este procentul de colectare a acestora“, a mai precizat Gheorghe Martinescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii