Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:16 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect pentru modernizarea iluminatului public din oraşul Ovidiu

ro

21 Aug, 2017 00:00 2253 Marime text

În strategia de dezvoltare a oraşului Ovidiu, elaborată pe patru ani ( 2016-2020), sunt cuprinse o serie de proiecte ce vor fi implementate in această perioadă.
 
Bugetele reduse de care dispun administraţiile publice locale impun atragerea de fonduri nerambursabile din alte surse, pentru a asigura dezvoltarea şi modernizarea localităţilor. Aceasta este şi strategia abordată de Primăria Ovidiu. Iată de ce, în strategia de dezvoltare 2016-2020, sunt incluse numeroase proiecte cu finanţare de la bugetul de stat sau din fonduri europene, autoritatea locală urmând să acopere doar cotele de cofinanţare.
 
Potrivit primarului oraşului Ovidiu, George Scupra, unul dintre proiectele importante pentru comunitate vizează creşterea eficienţei energetice prin modernizarea şi extinderea sistemului de iluminat public al oraşului. „Acest aspect va fi soluţionat prin implementarea unui proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) şi estimat la 4.400.000 de lei“, a menţionat edilul-şef al urbei.
 
Aşadar, pentru siguranţa cetăţenilor, administraţia locală are în vedere „înlocuirea sistemelor de iluminat public cu incandescenţă cu iluminat, prin utilizarea unor lămpi cu eficienţă energetică F9, durată mare de viaţă şi asigurarea confortului corespunzător (prin utilizarea ledurilor), inclusiv prin reabilitarea instalaţiilor electrice - stâlpi, reţele etc. În cadrul acestui proiect, ce trebuie implementat în până în anul 2020, se doreşte instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public“, a ţinut să precizeze primarului oraşului Ovidiu, George Scupra.
 
De altfel, edilul-şef a subliniat că proiectul în cauză include şi extinderea sistemului de iluminat public ce va utiliza surse regenerabile de energie (de exemplu, panourile fotovoltaice), răspunzându-se astfel cerinţelor şi directivelor europene în vigoare pe care ţara noastră, membră a Uniunii Europene, trebuie să le respecte.

Locuri de relaxare 

Aşezarea oraşului în vecinătatea municipiului Constanţa şi a staţiunii Mamaia impune autorităţilor să asigure localnicilor şi turiştilor care trec prin localitate crearea unor zone de relaxare. Acest aspect nu a fost omis din strategie. Aşa se explică faptul că în document se regăseşte un proiect dedicat realizării unei „zone de relaxare şi agrement în oraşul Ovidiu“. Proiectul, estimat la 22.150.000 de lei, presupune, potrivit primarului George Scupra, reconversia şi refuncţionalizarea unor suprafeţe de teren degradat şi transformarea acestora în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate şi vizitatorii localităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii