Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, la jumătatea mandatului Proiecte derulate de Primăria Ovidiu pentru comunitatea locală

ro

31 May, 2014 00:00 4907 Marime text
Oraşul Ovidiu se află în plină ascensiune, iar aceasta se vede cu ochiul liber. Ajuns deja la jumătatea mandatului în fruntea administraţiei publice locale, primarul oraşului, George Scupra, a ieşit la raport în faţa comunităţii. În prezent, Primăria are în desfăşurare cinci proiecte menite să dezvolte urbea de pe malul lacului Siutghiol. „Este vorba despre stadiul în care se află astăzi atât proiectele noi, cât şi cele vechi - un bilanţ pentru primii doi ani de mandat. Nu am ales întâmplător această perioadă, mai ales că acum se desfăşoară «Zilele oraşului Ovidiu» şi festivalul «Elena Roizen», momente de mare însemnătate pentru comunitatea locală“, a declarat edilul-sef al oraşului Ovidiu.
Administraţia locală de la Ovidiu are pregătite pentru perioada următoare mai multe proiecte de investiţie, majoritatea cu bani din fonduri europene, administraţia locală având de suportat doar o parte de cofinanţare.
„Avem două proiecte de reabilitare, modernizare şi dotare a aşezământului cultural din oraşul Ovidiu, dar şi în satul Poiana, obiectivele fixate fiind de a creşte calitatea vieţii, diversificarea ofertei culturale şi, implicit, dezvoltarea durabilă a comunităţii. Pentru primul proiect, cel dedicat rezidenţilor din oraşul Ovidiu, investiţia generală este de 1.455.448 de lei, iar pentru căminul de la Poiana, 1,320.045 de lei“, a precizat primarul George Scupra. Totodată, edilul a reabilitat și străzile cartierului Ovidiu Sud și din satul Poiana, unde urmează să se schimbe și conducta principală de apă, proiect realizat în colaborare cu SC RAJA SA.
„Sunt bucuros, în primul rând, deoarece proiectul de asfaltare, care părea îngropat, a devenit viabil şi am reuşit să găsim soluţii pentru continuarea lucrărilor. În două săptămâni, ne apucăm de asfaltare. Vor fi asfaltate 37 de străzi în tot oraşul Ovidiu. Consider că acest proiect era prioritatea nr. 1“, a mai spus George Scupra.
„Alte două proiecte importante sunt cele de dezvoltare a malului lacului - sperăm să dezvoltăm şi acea zonă şi să o promovăm corespunzător. Am depus proiectul pentru amenajarea unui debarcader, proiect derulat prin Programul Operaţional de Pescuit 2007-2013, prin care ne propunem să construim un debarcader ce va fi folosit de pescarii de pe malul lacului Siutghiol. Este vorba despre amenajarea a două pontoane plutitoare pentru ancorare, a unui teren pentru accesul pietonal şi auto şi a unui punct de deservire a mesei de către pescari“, a declarat liderul administraţiei locale de la Ovidiu.
De asemenea, tot în folosul comunităţii locale, la Ovidiu va fi amenajat şi un parc de recreere dotat cu alei asfaltate, platforme pentru activităţi recreative, zonă belvedere, iluminat nocturn, piese de mobilier urban specific, locuri de joacă şi de relaxare, zonă verde dotată cu mese pentru şah, telescop şi o fântână arteziană. De asemenea, în plan există şi crearea unui centru de informare şi promovare turistică, investiţie ce se ridică la suma de 621.048 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii