Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 400 de mii de lei intră în buzunarul RAJDP pentru câteva „plombe” de la Cogealac

ro

26 Mar, 2014 00:00 2235 Marime text
La Cogealac se repară covorul asfaltic pe drumul comunal DC 77. Lucrările vizează reînnoirea îmbrăcămintei rutiere pe o suprafaţă de aproximativ 6 kilometri, atât cât este lungimea tronsonului care face legătura dintre drumul european E 87 până la ieşirea din comuna Cogealac. De realizarea lucrărilor se ocupă Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP), instituţie subordonată Consiliului Judeţean Constanţa. Regia constănţeană de drumuri este, de altfel, singurul participant, procedura de atribuire a contractului fiind, în acest caz, „negociere fără anunţ de participare”, deoarece „lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”, se arată în textul anunţului de atribuire numărul 145264/24.03.2014. „RAJDP-ul a fost singurul participant, a venit cu oferta, iar noi am atribuit contractul. Practic, drumul se «plombează». Acest sector de drum nu a mai fost reabilitat de circa 20 de ani.

Banii pentru lucrări sunt integral de la bugetul local, pentru că niciodată CJC-ul nu găseşte bani şi pentru noi”, a declarat primarul din Cogealac, Gheorghe Alexa.
De pe urma serviciilor de reabilitare prestate pentru comuna Cogealac, RAJDP-ul va încasa o sumă frumuşică. Mai exact, valoarea finală a contractului este de 402.542,82 lei, fără Taxa pe Valoare Adăugată, după ce contractul fusese estimat iniţial la jumătate din sumă - 210.202,16 fără TVA.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii