Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O constănţeancă a semnat ordonanţa care dă liber la şantiere pe litoral, pentru ministrul Dragnea

ro

10 May, 2014 00:00 1842 Marime text
Ordonanţa de Urgenţă nr. 21/2014 pentru modificarea art. 6 din Legea nr. 597/2001 privind unele măsuri de protecţie şi autorizare a construcţiilor în zona de coastă a Mării Negre, care permite executarea lucrărilor pe litoral şi în decursul sezonului estival, a fost contrasemnată şi de o constănţeancă. Al doilea om în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), după ministrul Liviu Dragnea, este secretarul de stat Sevil Shhaideh. Aceasta a ocupat funcţia de director general al Direcţiei Generale de Proiecte din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), fiind, deci, o persoană apropiată preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu.
Numirea ei pe funcţia de secretar de stat în MDRAP s-a făcut încă din decembrie 2012, prin Decizia cu numărul 564 care a fost semnată de premierul Victor Ponta şi publicată în Monitorul Oficial. Sevil Shhaideh a fost coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) între anii 2007 - 2012, însă a lucrat pentru CJC încă din anul 1993, până în 2007, ocupând funcţia de Director Sisteme Informatice în fruntea Judeţului Constanţa.
 
Între Sevil Shhaideh şi superiorul său, ministrul Dragnea, a existat acelaşi tip de relaţie de subordonare încă de pe timpul când ambii făceau parte din conducerea UNCJR. Dragnea a fost, în perioada 2004-2012, preşedintele UNCJR, iar Sevil Shhaideh a fost coordonator al aceleiaşi instituţii între anii 2007 şi 2012, potrivit CV-urilor celor doi. Au lucrat împreună aproape şase ani şi amândoi au părăsit UNCJR în 2012. Au rămas însă nedespărţiţi, întrucât ambii şi-au mutat activitatea la Guvern, Dragnea ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, Shhaideh ca secretar de stat în acelaşi minister.
 
 
În cadrul Direcţiei Generale de Proiecte, pe vremea când lucra la CJC, Shhaideh s-a ocupat de coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană, de coordonarea executivă a Asociaţiei Euroregiunea Marea Neagră, de elaborarea strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului şi de identificarea surselor de finanţare a proiectelor. Este de profesie economist, fiind absolventă a Facultăţii de Planificare Economică şi Cibernetică din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi a masteratului de Management al Proiectelor de Afaceri din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa.
 
Potrivit textului ordonanţei care permite continuarea lucrărilor în zona de coastă a Mării Negre în timpul sezonului estival, „având în vedere necesitatea reglementării de urgenţă a efectelor interdicţiei de construire în perioada 15 mai-15 septembrie în staţiunile turistice de pe litoral şi în zona plajelor cu destinaţie turistică, dat fiind faptul că sezonul turistic pe litoralul românesc începe la data de 1 mai a fiecărui an, aşa cum prevede art. 34 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 202/2002 privind gospodărirea integrală a zonei costiere, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 280/2003, cu modificările ulterioare, ţinând seama de faptul că neadoptarea de măsuri imediate, prin utilizarea procedurii de legiferare pe calea ordonanţei de urgenţă, ar conduce la imposibilitatea continuării unor proiecte aflate în prezent în derulare care conduc la absorbţia fondurilor externe nerambursabile puse la dispoziţia României prin intermediului fondurilor structurale, precum şi faptul că menţinerea interdicţiei poate conduce la dezangajarea acestora şi în mod evident la diminuarea capacităţii de absorbţie datorate imposibilităţii de respectare a unor calendare asumate prin contractele de finanţare, considerând că aspectele anterior menţionate reprezintă elemente care vizează interesul public şi constituie situaţii de urgenţă, în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată, Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă: Art. 6. - În staţiunile turistice de pe litoral şi în zona plajelor cu destinaţie turistică este interzisă executarea lucrărilor de construcţie, pregătire, reparare, curăţare a clădirilor, precum şi a celor de reparare a străzilor, trotuarelor şi dotărilor tehnico-edilitare subterane şi aeriene, în perioada 15 mai - 15 septembrie a fiecărui an, cu excepţia lucrărilor executate în cadrul unor programe şi proiecte finanţate din fonduri externe nerambursabile, lucrărilor aflate în derulare, lucrărilor sezoniere, lucrărilor care necesită intervenţie urgentă şi a lucrărilor care nu aduc atingere activităţii turistice“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii