Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În perioada 7 - 9 octombrie Pregătiri pentru o nouă ediţie a Festivalului-concurs „Dan Moisescu“, la Topalu

ro

30 Sep, 2015 00:00 2207 Marime text
Pregătiri intense la Topalu. Cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului-concurs de interpretare al cântului, dansului şi portului popular „Dan Moisescu“ este aproape de start. Între 7 şi 9 octombrie 2015, la Casa de Cultură a comunei Topalu va debuta ediţia din acest an a evenimentului care înscrie localitatea pe harta culturală a judeţului.
 
Primarul Gheorghe Murat susţine că a apelat la autorităţi în vederea obţinerii fondurilor necesare desfăşurării evenimentului şi, într-un final, a avut parte de răspunsuri favorabile. Acest festival constituie un reper important în lumea muzicii populare româneşti, potrivit primarului, care consideră că ar fi fost o mare pierdere dacă s-ar fi ratat ediţia din acest an.

Aleşii locali de la Topalu au aprobat, în şedinţă de Consiliu Local, organizarea celei de-a XIX-a ediţii a Festivalului-concurs Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“. „Sunt bucuros să am certitudinea organizării acestui important festival cultural, care a devenit o emblemă pentru comuna noastră. O nouă ediţie a Festivalului «Dan Moisescu» va fi organizată la Topalu. Deja ne-am ocupat de invitaţi, de cazare, de organizare, mai sunt de făcut multe lucruri încă, dar acestea vor fi gata la timp“, a declarat primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat.
 
Până atunci, Primăria a avut grijă de aspectul localităţii, astfel că cei care beneficiază de ajutor social au văruit bordurile şi copacii, au tăiat iarba uscată şi au toaletat spaţiile verzi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii