Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gelil Eserghep, preşedintele UDTTMR „Nu ne rămâne decât să creăm punţi cu celelalte popoare de etnie turcă şi de religie musulmană”

ro

08 Mar, 2013 00:00 1955 Marime text
Uniunea Democrată a Tătarilor-Turco Musulmani din România (UDTTMR) a susţinut, ieri, o conferinţă de presă, în contextul căreia s-a discutat despre recenta numire în funcţia de subprefect a lui Iucsel Selamet, susţinut de comunitatea turco-tătară, dar şi despre proiectele deputatului Varol Amet.
Preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, a făcut, în cadrul conferinţei, o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc de la începutul acestui an în uniune. Eserghep a amintit alegerile din cadrul Filialei Constanţa a UDTTMR, acolo unde preşedinte a fost ales Elvis Ismail, un avocat de doar 29 de ani. Conform spuselor preşedintelui UDTTMR, tânărul lider al organizaţiei municipale aduce un suflu nou în conducerea uniunii.
În ceea ce priveşte numirea lui Iucsel Selament în funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa, Eserghep a subliniat că apreciază atitudinea executivului şi a autorităţilor române, care au înţeles cât este de important pentru comunitate acest post. „E o realizare a uniunii, este o recunoaştere a valorilor noastre”. „Nu ne rămâne decât să creăm punţi cu celelalte popoare de etnie turcă şi de religie musulmană”, a menţionat preşedintele UDTTMR.
 
Reînfiinţarea seminarului musulman din Medgidia, o prioritate
 
Prezent la conferinţa de ieri, deputatul UDTTMR Varol Amet a afirmat că va căuta, din postura de parlamentar, să promoveze un proiect privind locurile de muncă în mai multe domenii de activitate. Totodată, Amet a vorbit despre întâlnirea pe care a avut cu ambasadorul Turciei la Bucureşti, discuţie în cadrul căreia a fost ridicată problema atragerii investitorilor turci în Dobrogea.
În ceea ce priveşte proiectele sale, deputatul a menţionat aici înfiinţarea de burse şi premii culturale şi ştiinţifice, construirea unui centru cultural şi reînfiinţarea seminarului musulman din Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii