Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraţii Erchin şi Beinur Nuredin nu mai pot susţine singuri echipa Mangalia caută finanţare pentru ACS Callatis 2012

ro

13 Nov, 2013 00:00 3106 Marime text
Reprezentanţii municipalităţii din Mangalia au purtat o serie de discuţii cu factorii de decizie implicaţi în cluburile de fotbal din localitate pentru a găsi împreună soluţii privind finanţarea ACS Callatis 2012. La dezbaterea publică derulată la începutul acestei săptămâni au participat numeroşi iubitori ai fotbalului, finanţatorii echipei de seniori şi antrenorii echipelor de juniori, dar şi sportivi ai cluburilor de fotbal preocupaţi de viitorul echipelor în cadrul cărora activează. „Discuţiile au vizat identificarea cât mai urgentă a modalităţilor de finanţare a echipei de fotbal, elaborarea unor strategii manageriale care să contribuie la dezvoltarea fenomenului fotbalistic în plan local, precum şi modalităţile de susţinere a echipei ACS Callatis 2012.

Una dintre soluţiile propuse de administratorul public Romulus Dumitrana a fost cea a implicării agenţilor economici din oraş în sponsorizarea echipei”, se menţionează într-un comunicat de presă. „Până acum, Primăria Mangalia şi-a asumat finanţarea echipei de fotbal într-o proporţie de 90%. Suntem într-o fază în care municipalitatea nu mai poate sprijini fotbalul aşa cum şi-ar dori. Eu le mulţumesc fotbaliştilor care au intrat, de multe ori, pe teren, fără a-şi fi primit salariile. Am onorat promisiunile făcute anul trecut faţă de jucători, deşi Primăria are o datorie de 11 milioane de euro, iar noi am ajutat fotbalul, în condiţiile în care alte sporturi nu au primit niciun ban. În prezent, nu ne putem angaja la o nouă cheltuială, fiind vorba de bani mult mai mulţi, pentru că echipa a ajuns în Divizia C”, a precizat Dumitrana.

La rândul lor, membrii fondatori şi finanţatorii echipei ACS Callatis 2012, fraţii Erchin şi Beinur Nuredin au declarat că se confruntă cu o situaţie dificilă şi nu mai pot susţine singuri echipa aflată în Divizia C. „Echipa am preluat-o în urmă cu un an şi jumătate, când se destrămase. Atunci ne-am gândit împreună cu alţi agenţi economici din oraş să formăm o altă echipă sub denumirea de Callatis 2012. Am reuşit, cu ajutorul Primăriei, să o promovăm în Divizia C, iar de la anul ne-am propus să o aducem în Divizia B. ACS Callatis 2012 este echipa oraşului, iar cine vrea să ajute să vină alături de noi”, a declarat Erchin Nuredin.
Potrivit comunicatului de presă, s-a stabilit ca Primăria Mangalia să aloce o parte din suma necesară pentru plata salariilor jucătorilor. O altă întâlnire pe aceeaşi temă va avea loc, luni, 18 noiembrie, începând cu orele 17.30.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii