Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fără număr, fără număr CJC contractează un nou împrumut pentru arierate

ro

26 Mar, 2013 00:00 1226 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat, ieri, un proiect de hotărâre privind contractarea de la Ministerul Finanţelor Publice a unui împrumut din vărsămintele de privatizare în valoare de maxim 3.133.818 lei, cu o maturitate de maximum cinci ani.
Contractarea împrumutului se face pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitate faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări. Articolul trei al proiectului prevede că „din bugetul local al Judeţului Constanţa se asigură integral plata serviciului anual al datoriei publice locale”.

Proiectul de hotărâre nu cuprinde însă şi lista cu arieratele Consiliului Judeţean Constanţa. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în cazul împrumutului de 18.084.045 de lei, contractat de CJC în luna februarie a acestui an, tot pentru plata arieratelor.
Întrebat în ce relaţii a rămas cu premierul Victor Ponta, dat fiind faptul că în urmă cu aproximativ o lună au avut un schimb de replici pe tema arieratelor, după ce Nicuşor Constantinescu l-a criticat dur pe Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, preşedintele CJC a afirmat că între ei nu a existat nicio neînţelegere. Constantinescu a lăsat însă de înţeles că îşi menţine declaraţiile făcute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii