Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Edilul din Albeşti s-a răzgândit nu mai demisionează

ro

02 Aug, 2011 00:10 1731 Marime text
Albesti_Gheorghe_Moldovan.jpg

Pedelistul Gheorghe Moldovan a revenit la sentimente mai bune după ce, ieri, ameninţa cu demisia printr-o scrisoare deschisă. Astăzi a decis că îşi va continua mandatul, preluat în 2008, după 16 ani de dominaţie PSD. Primăria Albeşti avea datorii de peste 20 de miliarde de lei vechi încă din anul 2008, când Moldovan a devenit primar, banii nefiind acoperiţi de bugetul local în condiţiile în care bugetul localităţii nu depăşeşte 6 miliarde de lei. Între timp datoriile au crescut şi fiecare ban adus în visteria comunităţii este executat de firmele angajate de fosta administraţie pentru executarea unor lucrări edilitare. Acesta este motivul pentru care primarul era gata să-şi depună mandatul cu atât mai mult cu cât, în primii trei ani de mandat, conjunctura economică a fost dublată de un Consiliu Judeţean ostil, care nu l-a sprijinit deloc şi de o nepăsare din partea fostelor conduceri ale poliţiei judeţene care au tărăgănat rezolvarea cu celeritate a dosarelor penale care grevează bugetul localităţii.

„Ce vrăji a mai făcut prefectul"!!!!

Albesti_Claudiu_Palaz_7.jpgDis-de-dimineaţă, Gheorghe Moldovan a pornit spre Prefectură cu gândul de a cere reprezentantului Guvernului în teritoriu lămuriri cu privire la aspectele de natură tehnică premergătoare depunerii mandatului de primar. În urma discuţiei cu prefectul judeţului, primarul şi-a revizuit poziţia, anunţând că nu mai demisionează. „Am primit asigurări că voi fi sprijinit în rezolvarea problemelor din Albeşti. Vreau să fac precizarea că, în decizia mea de a demisiona, PDL, al cărui membru sunt, nu are nicio vină, cum greşit s-a înţeles. Mai degrabă am să reproşez chestiuni punctuale Consiliului Judeţean şi Poliţiei care nu s-a implicat în rezolvarea dosarelor penale ale fostei administraţii care trenează acum bugetul localităţii noastre", susţine Moldovan.

Palaz: „Fosta conducere a IPJ nu şi-a făcut datoria"!

Prefectul judeţului, Claudiu-Iorga Palaz a precizat, la rândul său, că este regretabil că un primar a ajuns pe culmile disperării din cauza faptului că instituţiile statului nu şi-au făcut datoria. „Ştiţi prea bine că am avut probleme cu fosta conducere a IPJ şi domnul primar are dreptate să fie supărat, pentru că nu poate face nimic pentru comunitate şi oamenii îl judecă. Voi studia personal contractele care au dus la păgubirea bugetului comunei Albeşti şi vom încerca să deblocăm situaţia. L-am trimis pe primar în audienţă la şeful IPJ şi cred că problemele se vor rezolva. Oricum, vreau să-i mulţumesc că a venit să discutăm şi că a renunţat la ideea demisiei care nu ar fi avantajat pe nimeni", a declarat Claudiu Palaz.

„Dosarul care a falimentat bugetul a ajuns la DNA"

Încă din 2009, poliţiştii din Mangalia au început o anchetă în cazul fostului primar al comunei Albeşti, Marian Gâscan. Între timp, cazul a fost declinat către IPJ Constanţa, probabil pentru învechire, cum spune însuşi primarul Moldovan. Cert este că, în acest moment, IPJ nu mai poate ajuta administraţia din Albeşti, deoarece, potrivit şefului IPJ, comisar-şef Valentin Burlacu, dosarul a fost pasat la DNA Constanţa. Comandantul Poliţiei a precizat totuşi că a solicitat un raport intern în acest caz pentru a se afla cine şi de ce a trenat soluţionarea cazului. Până una alta, Primăria Albeşti se confruntă cu două datorii imense, una pe care o are de achitat la o bancă şi o alta la societatea de construcţii.

Interesant este faptul că fostul primar Marian Gâscan recunoaşte că a întocmit o altă hotărâre de consiliu, cu aceeaşi dată şi cu acelaşi număr, dar spune că „a făcut totul în interes public".

PDL a aflat din presă că ar putea rămâne fără primar la Albeşti

Albesti_Mihai_Petre_26.jpgCa de obicei în ultimul timp, PDL află ultimul ce ştie tot satul. Purtătorul de cuvânt al organizaţiei judeţene a partidului, Mihai Petre a precizat că conducerea s-a mobilizat după ce a aflat din presă că „primarul Moldovan se gândeşte la demisie". Petre a mai spus că nemulţumirile sunt mai vechi, imediat de după alegeri şi că se încearcă găsirea unor soluţii pe parcurs. În privinţa aşa-zisei demisii, în conducerea PDL Constanţa a declarat că „nu sunt decât nişte declaraţii făcute la nervi" şi a menţionat că primarul Gheorghe Moldovan a avut o discuţie şi cu preşedintele Gigi Chiru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii