Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierii judeţeni, chemaţi să aprobe preluarea „Casei Soarelui“, care va funcţiona în subordinea Spitalului Judeţean Constanţa

ro

22 Nov, 2017 00:00 2371 Marime text
Aleşii judeţeni sunt chemaţi să voteze în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean din 28 noiembrie solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unui bun imobil situat in municipiul Constanţa, strada Piatra Craiului nr. 4, din domeniul public al statului în domeniul public al Judeţului Constanţa.
 
Este vorba despre sediul fostului centru „Casa Soarelui“, inaugurat în perioada 2002-2003, cu sprijinul unor englezi. La început, centrul s-a adresat copiilor bolnavi de HIV. În 2005, s-a născut ideea îngrijirii oncologice paliative. În 2005 s-a reuşit semnarea contractului cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Serviciile de tip paliativ asigurate de „Casa Soarelui“ nu se regăseau în contractul-cadru, iar posibilitatea finanţării unor astfel de servicii printr-un contract cu CAS era exclusă de prevederile privind finanţarea spitalelor, aceasta făcându-se doar în cazul celor de stat, „Casa Soarelui“ fiind un aşezământ de tip „hospice“. Din 2007, centrul s-a axat strict pe bolnavii oncologici.

Condiţiile excelente oferite de personalul ultraspecializat din micul imobil situat pe strada Piatra Craiului nr. 4 din Constanţa au devenit istorie începând cu 1 septembrie 2017. La mai bine de două luni de la închiderea Centrului de Îngrijiri Paliative „Casa Soarelui“ şi după dizolvarea de către instanţă a asociaţiei cu acelaşi nume, administraţia judeţeană vrea preluarea sediului fostului centru pentru a-l reda bolnavilor în nevoie. După votul consilierilor judeţeni, Ministerul Sănătăţii va lua la cunoştinţă intenţia şi va promova printr-o hotărâre de guvern darea în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa a acestei clădiri. Centrul va funcţiona în administrarea Spitalului Judeţean Constanţa şi va oferi, cel mai probabil, pe viitor, îngrijiri paliative pentru bolnavii de cancer din judeţ.

Citeşte şi: 

Ministerul Sănătăţii şi-a dat acordul. Clădirea în care a funcţionat „Casa Soarelui“ va fi preluată de Consiliul Judeţean!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii