Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Coabitarea PSD-PMP, în aer Prefectul, dat în judecată de Consiliul Local Mereni

ro

20 Feb, 2017 00:00 3188 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Viorel Nicolaescu, a emis Ordinul nr. 73 din 18.02.2017 privind reconvocarea supleanţilor consilierilor locali aleşi în urma scrutinului din 5.06.2016 în şedinţă de reconstituire a Consiliului Local al comunei Mereni pentru data de 21.02.2017, ora 12.00, în sala de
şedinţe a Primăriei comunei Mereni.
 
Este pentru a treia oară când reprezentantul Guvernului în teritoriu solicită reconvocarea CL Mereni, după ce, în data de 15.02.2017, respectiv 18.02.2017, Consiliul Local a fost convocat în şedinţă de constituire, însă la şedinţe s-au prezentat numai cinci supleanţi ai consilierilor locali aleşi (patru PNL şi unul PMP) în urma scrutinului din 5.06.2016, iar conform prevederilor art. 55, alin. 2 din Legea nr.
215/2001, s-a constatat neîndeplinirea cvorumului necesar pentru desfăşurarea şedinţei de reconstituire.
 
Prefectul judeţului Constanţa, Adrian Nicolaescu, face un apel la responsabilitate din partea supleanţilor consilierilor locali aleşi în urma scrutinului din 5.06.2016 în vederea participării la şedinţa de reconstituire a Consiliului Local Mereni şi evitării cheltuirii banului public în eventualitatea organizării de alegeri anticipate în comună.
 
Primarul localităţii, Silviu Florentin Gârea, ne-a declarat că „în PSD este democraţie, iar aleşii locali au decis că sâmbătă, fiind zi nelucrătoare, nu se vor prezenta la şedinţa de reconstituire a CL Mereni, ceea ce au şi făcut, de altfel“. În plus, acesta susţine că pe rolul instanţei de contencios-administrativ s-a înregistrat, pe 13 februarie, dosarul 760/118/2017, prin care consilierii locali care şi-au pierdut mandatele contestă modalitatea pentru care a optat prefectul în hotărârea de a reconstitui CL Mereni, în baza Ordonanţei 41/2015.
 
Întrebat fiind de ce mobilizează aleşii locali, pentru ca „parlamentul“ local să funcţioneze, primarul localităţii, Silviu Florentin Gârea, spune că „preferă să lucreze fără consiliu, decât cu aleşi care habar nu au pe ce lume trăiesc, care nu cunosc legile şi care au ajuns să candideze şi să câştige mandate datorită hazardului“.
 
Vă reamintim că, deoarece nu se întrunise, conform legii, timp de două luni, Consiliul Local Mereni s-a dizolvat, la sfârşitul anului trecut, ca urmare a unei decizii a Tribunalului Constanţa. Înainte de dizolvare, componenţa CL Mereni era următoarea: cinci consilieri PSD, cinci PNL şi unul PMP.
 
Localitatea Mereni este printre puţinele din judeţ, alături de oraşul Hârşova, unde coabitarea PSD-PMP de la nivelul Consiliului Judeţean sau al consiliilor locale nu funcţionează, primarul PSD nedorind să lucreze cu viceprimarul Vasile Simonca, de la PMP.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii