Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia Mazăre dă startul măsurilor electorale? Mai multe pachete cu alimente şi facilităţi la RATC

ro

29 Aug, 2014 00:00 3811 Marime text


După două luni de „vacanţă“, Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa s-a reunit, ieri, într-o şedinţă ordinară. În acest context, aleşii locali au aprobat o hotărâre privind acordarea de facilităţi la transportul urban de călători în municipiul Constanţa unor categorii de pensionari, ca măsură de protecţie socială. Mai exact, plafonul veniturilor beneficiarilor acestor facilităţi a fost majorat până la 1.000 de lei.


Tot în cadrul evenimentului de ieri, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a anunţat că într-o şedinţă extraordinară viitoare urmează să fie aprobată şi hotărârea potrivit căreia plafonul veniturilor persoanelor care beneficiază de pachetele cu alimente va fi majorat, şi el, la 1.000 de lei. „Vom aproba şi majorarea până la 1.000 de lei a veniturilor pentru persoanele cărora le dăm pachete, asta înseamnă că vor primi şi va fi valabil din noiembrie. Pentru septembrie s-au achiziţionat deja alimentele, însă pentru noiembrie şi decembrie vor primi până la 1.000 de lei“, a menţionat edilul-şef al municipiului Constanţa, la finalul şedinţei de ieri.
Întrebat dacă nu cumva aceste decizii au caracter electoral, având în vedere faptul că ele intră în vigoare în pre-campania, respectiv în campania pentru alegerile prezidenţiale, Mazăre a răspuns: „Nu e deloc electorală (n.r. măsură). Întotdeauna am crescut în funcţie de venit. Noi avem un număr de persoane puţin fluctuant, dar de fiecare dată a crescut“.



Din aceeaşi categorie, menţionăm că, tot ieri, şeful administraţiei publice locale şi-a reiterat intenţia de a reduce factura la căldură pentru constănţenii care beneficiază de subvenţie. „Ţin foarte mult să scădem factura la căldură. Am spus că vreau s-o facem cu banii pe care vrem să-i luăm ca dividende din Port şi dădeam o estimare, spunând că am vrea să scădem factura cu un sfert pentru cei care primesc subvenţie. Dacă nu reuşim până în alegeri să transferăm procentul de la Port, vom face doar pe ceea ce avem acum şi asta înseamnă o scădere de vreo 10% a facturii, urmând ca după transferul procentelor să mai vedem cum ne apropiem de cei 25%. Mai pe româneşte, lumea s-ar baza pe faptul că va plăti cu 10% mai puţin. Nu pentru toţi abonaţii, doar pentru cei care primesc subvenţii“, a explicat primarul Constanţei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii