Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

31 de suflete au primit spaţii în locuinţe modulare Nevoiaşi din Eforie, mutaţi în casă nouă

ro

17 Jul, 2014 00:00 2947 Marime text
Opt familii nevoiaşe din Eforie s-au mutat în casă nouă. Primăria oraşului Eforie, reprezentată de primarul Ion Ovidiu Brăiloiu, a decis mutarea celor 31 de suflete în opt containere modulare tip locuinţă, achiziţionate de administraţia publică locală, precum şi în două containere modulare prevăzute cu patru grupuri sanitare. Acestea sunt însă spaţii de locuit provizorii, pentru situaţii de urgenţă, urmând ca cei care doresc şi îndeplinesc condiţiile legale să depună dosare pentru acordarea unei locuinţe din fondul locativ disponibil al oraşului Eforie. „În urma numeroaselor sesizări ale cetăţenilor şi a constatărilor de la faţa locului, Primăria oraşului Eforie a luat, astăzi, măsura de a muta persoanele din adăpostul provizoriu situat într-un spaţiu aparţinând autorităţii locale“, susţin reprezentanţi din cadrul autorităţii publice locale Eforie.

„Noile condiţii oferite de Primărie sunt superioare celor în care locuiau anterior aceste persoane“

„Decizia a fost luată din cauza faptului că locuinţele provizorii nu mai îndeplineau condiţiile igienico-sanitare necesare unui spaţiu de locuit, dar şi din cauza sesizărilor repetate ale cetăţenilor din zonă. Majoritatea persoanelor evacuate nu au loc de muncă, iar copiii nu frecventează cursurile şcolare. Mutarea cetăţenilor fără adăpost a decurs fără incidente, iar noile condiţii oferite de Primărie sunt superioare celor în care locuiau anterior aceste persoane“, susţine primarul oraşului Eforie, Ion-Ovidiu Brăiloiu.

Reamintim faptul că, în perioada 2007-2013, au existat foarte multe reclamaţii adresate administraţiei publice locale, prin care cetăţeni ai oraşului Eforie şi turişti au sesizat acte ilegale şi antisociale ale grupurilor de cetăţeni stabiliţi ilegal în zonă. Reprezentanţi ai Primăriei Eforie spun că s-au primit, de asemenea, somaţii de la Garda Naţională de Mediu privind deşeurile depozitate ilegal, de către acelaşi grup de cetăţeni din zonă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii