Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

1,5 milioane de lei pentru campioana României Ca să nu moară, HCM primeşte bani în avans de la Consiliul Local Constanţa (galerie foto)

ro

29 Aug, 2014 00:00 2360 Marime text


Reprezentanţii HCM Constanţa au participat, ieri, la şedinţa Consiliului Local Municipal (CLM), pentru a cere sprijinul financiar al administraţiei publice locale. Ali Nurhan, preşedintele executiv al clubului constănţean, a declarat, în acest context, că rugămintea echipei faţă de aleşii locali este aceea de a salva HCM de la dispariţie.

Totodată, Nurhan a făcut o trecere în revistă a performanţelor pe care HCM Constanţa le-a atins în cei 12 ani de activitate.

Amintim că oficialii clubului au atras atenţia, la începutul acestei luni, asupra situaţiei extrem de delicate prin care trece campioana României. Reprezentanţii clubului susţineau atunci că, urmare a deciziilor Curţii de Conturi a României, rămase definitive în instanţă, Consiliul Judeţean Constanţa nu mai poate finanţa clubul pe Legea 69/2000, ci doar în baza Legii 350/2005, însă fondurile alocate nu pot fi virate. „HCM se află în cel mai mare impas financiar din ultimii ani. CJC nu a putut să susţină activitatea acestei frumoase echipe. Nu vreau să intru în amănuntele acestei nereuşite a CJC“, a afirmat, ieri, Ali Nurhan.

Printr-o rectificare a bugetului municipiului Constanţa pe 2014, CLM a decis, ieri, alocarea a 1,5 milioane de lei clubului constănţean, suma reprezentând însă un avans din banii pe care echipa ar trebui să îi primească în 2015. „În ceea ce priveşte handbalul, eu şi noi ne-am onorat întotdeauna ceas elveţian obligaţiile. Am spus că atât putem să vă dăm, atât apreciem că putem să vă dăm în condiţiile în care sunt multe lucruri de făcut în oraş, banii ăştia îi aveţi, pe ăştia vă puteţi baza. Ei (n.r. HCM) au intrat într-o problemă pentru că nu au mai putut să ia bani de la Consiliul Judeţean, nu că nu are Consiliul Judeţean să le dea aceşti bani, ci (n.r. pentru că) a venit Curtea de Conturi sau au făcut procedura altfel, s-a modificat legea, o poveste puţin mai bălmăjită. Consiliul Judeţean are aceşti bani, de aia spuneau că fac demersuri la ministrul Tineretului şi Sportului ca să modifice ordonanţa prin care se pot finanţa, să facă în aşa fel încât să deblocheze banii“, a declarat, ieri, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, referitor la situaţia HCM.

Edilul-şef a adăugat şi că soluţia pe care o propune aleşilor locali sub forma unui amendament la proiectul de rectificare a bugetului Constanţei pe 2014 este alocarea, către HCM, a 15 miliarde lei vechi. „Anul viitor trebuia să le dăm 40 de miliarde (lei vechi), atâta era suma alocată şi atâta a fost întotdeauna, vă dăm 15 miliarde în avans acum, cu care vă gospodăriţi şi între timp faceţi demersurile ca să vă deblocaţi la Consiliul Judeţean“, a conchis Mazăre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Clase 29 Aug, 2014 04:36 Chiar faceți ce vreți cu banii primăriei?E normal ca antrenorul si jucătorii sa aiba salarii mai mari decât președintele țării?Pe ce lege va blazați dând bani in avans?Cum este garantat acest avans?Sfidati legile țării si va întrebări ce are DNA cu voi.Respectati legea,sunt mult mai multe lucruri importante de făcut.