Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua de 1 Iunie, marcată prin Târgul de binefacere „Să dăruim împreună“ Peste 11.000 de lei vor ajunge la Centrul de plasament „Antonio“ din Constanţa (galerie foto)

ro

02 Jun, 2014 00:00 3106 Marime text
Cea de-a şaptea ediţie a Târgului de binefacere „Să dăruim împreună“, organizat de consulatele Turciei, Chinei şi Federaţiei Ruse la Constanţa, împreună cu Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa, s-a desfăşurat, ieri, la Maritimo Shopping Center, prilej cu care s-au strâns peste 11.000 de lei.
Târgul de binefacere „Să dăruim împreună“ a avut loc chiar de Ziua Internaţională a Copilului, organizatorii precizând că momentul nu a fost ales la întâmplare. Astfel, banii strânşi urmează să ajungă la copiii instituţionalizaţi. Au fost expuse obiecte cu specific tradiţional, dar şi preparate culinare care au făcut deliciul tuturor celor care s-au aflat, ieri, la Maritimo.

Alături de standul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre“ şi de cel al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci TIAD Dobrogea, bucătăria tradiţională turcă a fost reprezentată şi la standurile Uniunii Democrate Turce din România. Nu au lipsit nici preparatele tradiţionale tătăreşti, delicioasele bucate fiind preparate şi prezentate de membrele Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România. La standul Comunităţii Ruşilor Lipoveni s-au putut degusta bucate tradiţionale, fiind expuse, totodată, diverse obiecte tradiţionale. Nu a lipsit nici standul cu bucate româneşti, sărmăluţele cu mămăliguţă fiind cele mai căutate. „Este o mare plăcere şi onoare pentru noi să  organizăm acest târg internaţional de binefacere în fiecare an, la Constanţa. Anul acesta, cu sprijinul Instituţiei Prefectului Judeţului Constanţa, am reuşit să organizăm târgul la Maritimo. Participarea Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa şi a Consulatului General al Republicii Populare Chineze la Constanţa oferă un plus de culoare acestei acţiuni. Ne-am dorit ca acest târg să aibă loc pe data de 1 iunie pentru că toate fondurile vor merge la un centru de plasament din Constanţa“, a declarat consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozçalişkan.
Pe scena amenajată în preajma standurilor, au evoluat ansamblul de muzică populară românească „Nunta Zamfirei“ şi artişti ai comunităţii ruşilor-lipoveni din România.
La eveniment au fost prezenţi şi subprefecţii judeţului Constanţa, Ersun Anefi şi Levent Accoium, consulul Republicii Populare Chineze la Constanţa, Wang Qingshan, consulul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, precum şi directorul Direcţiei de Protecţie a Copilului Constanţa, Petre Dinică.
La finalul evenimentului, organizatorii au reuşit să adune, din vânzarea produselor, suma de 11.221 de lei, bani care vor ajunge la Centrul de plasament „Antonio“ din Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii