Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:11 05 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veterani de razboi sarbatoriti, de Ziua Eroilor, la Navodari

ro

28 May, 2009 03:06 861 Marime text

Primăria şi Consiliul Local Năvodari vor organiza astăzi, cu prilejul Zilei Eroilor, o serie de manifestări dedicate celor care şi-au jertfit viaţa pentru existenţa acestui neam.

Acţiunile vor debuta la ora 13.00, pe platoul din faţa Troiţei din centrul oraşului, cu un ceremonial militar şi religios dedicat eroilor. După defilarea gărzii de onoare a Regimentului 110 Transmisiuni, un sobor de preoţi va oficia o slujbă religioasă specială.

Următorul moment va fi dedicat veteranilor de război din Năvodari, care vor rememora secvenţe din cel de-al Doilea Război Mondial şi vor povesti despre camarazii pierduţi pe frontul de luptă. Pentru cei 11 veterani de război care trăiesc în Năvodari - Adam Anton, Chiriac Niculai, Dumitraşcu Nicolae, Enăchioaia Anghel, Petrof Pavel, Petre Marin, Stoian Anton, Sârbu Alexandru, Şerban Ştefan, Cristofor Octavian şi Pracsiu Constantin, administraţia locală a pregătit un moment aparte. „Ei vor primi, din partea autorităţilor publice locale, diplome, flori şi câte un modest premiu în valoare de 200 lei", a precizat primarul urbei, Nicolae Matei. Manifestarea va continua cu depunerile de coroane de flori din partea autorităţilor publice locale, reprezentanţilor principalelor instituţii din oraş şi a partidelor politice. În finalul acţiunilor pregătite de autorităţi, elevii Şcolii nr. 1 Năvodari vor prezenta un moment artistic dedicat Zilei Eroilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii