Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tone de alimente stricate confiscate din restaurantele și magazinele din județul Constanța. Mai multe unități au fost controlate de inspectorii DSVSA

ro

17 Oct, 2017 18:20 1226 Marime text
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în baza legislaţiei sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice şi recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul şi eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, de identificare şi înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor şi ecvideelor, precum şi supravegherea şi controlul în domeniul siguranţei alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 09.10.2017 – 13.10.2017, s-au materializat prin verificări la 103  obiective:
1 unitate procesare carne, 1 unitate carne preparată, 6 centre prelucrare lapte, 1 centru colectare pește, 1 unitate produse proaspete din pescuit, 1 unitate procesare produse din pescuit, 12 depozite alimentare, 1 carmangerie, 4 măcelării, 5 pescării,  1 bar, 2 unități tip catering, 6 cantine, 8 magazine alimentare, 2 magazine apicole, 16 super/hipermarket – uri, 11 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 exploataţie profesională, 3 unități farmaceutice, 2 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 1 unitate de comercializare produse congelate, 10 depozite seminţe consum, 1 unitate fabricare borș, 3 unități de reambalare, 1 unitate patiserie conservată, 1 unitate prelucrare și conservare fructe și legume, 1 unitate de fabricare sucuri din legume și fructe.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la neasigurarea unui spațiu adecvat pentru depozitarea cadavrelor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, a fost aplicată  1 (una) sancţiune contravenţională, în valoare de 500 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 2954 de kg, lapte şi produse lactate – 1742 de kg,  peşte şi produse din peşte – 1136 de kg, ouă – 41 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 76.975 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii