Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surprizele alegerilor parlamentare la Senat USL a fost cel mai bun într-o localitate unperistă, iar PP-DD într-una pesedistă!

ro

20 Dec, 2012 02:43 1734 Marime text
alegeri_vot_alegeri_parlamentare_1.jpgAlegerile parlamentare la Senat s-au finalizat cu victoria USL, care a obţinut toate cele 4 mandate cu peste 50% plus 1 de voturi. Deşi a câştigat toate mandatele, USL nu a reuşit să treacă pragul de 50% plus 1 în două dintre localităţile constănţene. Este vorba de Mircea Vodă unde culmea primar este un USL-ist, social-democratul Dumitru Dedu, şi de Poarta Albă, unde şef de autoritate locală este democrat-socialul Vasile Delicoti.

Astfel la Mircea Vodă, 48,79% dintre alegători au ales să meargă pe mâna USL, în timp ce la Poarta Albă, formaţiunea politică a primit 45,70% din voturi, aceasta fiind şi cel mai scăzut scor înregistrat de USL într-o localitate constănţeană.

Curios este că USL nu a înregistrat maximum de voturi într-o localitate social-liberală ci într-una... uneperistă. Astfel, pentru Senat, USL a obţinut cele mai multe voturi la Saraiu, unde primar este din vară uneperista Dorinela Irimia.

ARD s-a mişcat cel mai bine într-o localitate PDL

În ceea ce priveşte ARD-ul care a câştigat la redistribuire Colegiul 4 Senat, fiind reprezentată de Christian Gigi Chiru, cel mai mare scor a fost înregistrat la Poarta Albă, într-o localitate pedelistă, unde a primit 32,04% din voturile alegătorilor, nereuşind să întrunească însă 50% plus 1 din sufragii. Cel mai mic scor pentru ARD a fost raportat în localitatea cu primar liberal, Mihai Viteazu, unde a obţinut doar 1,75% din voturi.

PP-DD-ul a luat aproape 50% din voturile celor de la Mircea Vodă

PP-DD-ul a câştigat alegerile aproape cu majoritate de voturi la Mircea Vodă. La Senat, 42,24% dintre alegătorii din Mircea Vodă, comună condusă de social-democratul Dumitru Dedu, au ales PP-DD-ul. Cele mai puţine voturi au fost obţinute de PP-DD la Bărăganu, localitate cu primar PSD. La Bărăganu, PP-DD a fost votat doar de 9,44% dintre cetăţenii prezenţi la urne.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii