Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră naţională obţinută la Constanţa Elcomex Agroindustrial comercializează lactate pentru cei cu intoleranţă la lactoză (galerie foto)

ro

09 Apr, 2015 00:00 11772 Marime text
19% din populaţia României dezvoltă intoleranţă la lactoză, potrivit statisticilor. În sprijinul acestora, Elcomex Agroindustrial, o companie de top, cu capital integral românesc, a reuşit, în premieră naţională, să obţină lapte de capră delactozat în proporţie de peste 99%. Câteva dintre tainele succesului ne-au fost dezvăluite chiar de producători, care ne-au invitat într-un periplu prin lumea lactatelor desăvârşite. Cea mai mare parte (90%) a produselor care se fabrică în baza Elcomex Agroindustrial i-au calea exportului, firma bucurându-se deja de apreciere în vestul Europei, în SUA şi chiar în ţările arabe. În România, produsele companiei se regăsesc în regiunea Dobrogei şi în capitală, în câteva dintre marile lanţuri de magazine. „Fabrica procesează lapte din ferma proprie, dar şi din cele aproximativ 100 de tone/zi colectate din reţeaua proprie dezvoltată în judeţele Tulcea şi Constanţa. Suntem cei mai mari achizitori şi procesatori de lapte de capră din regiune“, a declarat directorul sucursalei LactIQ, Camelia Grecu.
 
Undeva la mai puţin de 40 de kilometri distanţă de municipiul Constanţa, în apropierea localităţii Nicolae Bălcescu, îşi are cartierul general firma Elcomex Agroindustrial, o fermă aşa cum vedem în filme. De fapt, mai mult decât atât, pentru că toate utilajele, toate dotările sunt de ultimă generaţie, iar laptele de capră care intră în fabrică, de fapt..., nu se vede. Tot ceea ce se vede este produsul finit, care depăşeşte orice aşteptare. Certificarea Elcomex Agroindustrial ca producător de lapte de capră delactozat confirmă succesul unei investiţii românești de zeci de milioane de euro, al eforturilor susţinute și al echipei de excepţie a Elcomex Agroindustrial.
 
Compania se dezvoltă în prezent pe mai multe axe: sucursala Terabil, care implică toate cele peste 1.600 de hectare de teren arabil pe care societatea le deţine, asigurând materia primă pentru FNC (fabrica de nutreţuri combinate) şi pentru ferma zootehnică. Compania deţine şi un siloz de 16.000 de tone pentru depozitarea cerealelor şi o fabrică de nutreţuri combinate, care sunt făcute fie pentru consumul propriu, fie pentru comercializarea către terţi sub marca înregistrată „Nutriel“. Ferma de capre se numeşte „Zana“ şi cuprinde baza materiala pentru creşterea a 9.000 de capre în stabulaţie (n.r. cu lapte), dintre care 3.200 de capre în lactaţie, din rasele Sannen şi Alpina Franceză. Sucursala LactIQ este fabrica axată pe procesarea laptelui, având o capacitate de 53.000 de litri de lapte/zi, aici fiind prelucrat lapte pentru produse acidofile (iaurt, kefir etc.), brânză telemea şi coagul lactic. „LactIQ“ şi „Zana“ sunt mărci înregistrate ale Elcomex Agroindustrial. Mai mult, potrivit directorului Camelia Grecu, în a doua jumătate a anului va începe să funcţioneze şi un abator, sub denumirea „Boer Alpin“, care va avea o capacitate de procesare de 50 de capete/zi şi de unde vor ieşi pe piaţă sortimente diversificate din carne de capră.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii