Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii ameninţă cu proteste. Vor cere sprijinul societăţii civile

ro

10 Feb, 2017 22:51 3145 Marime text
Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România (SNAP) ameninţă că, începând cu 15 martie, va declanşa proteste dacă salariile personalului Ministerului Afacerilor Interne nu vor fi majorate în funcţie de noul salariu minim pe economie, informează ziare.com.
 

„Prin prezenţa solicităm aplicarea HG 1/2017 şi lucrătorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri) aşa cum este prevăzut, cu un calcul real, indicele de salarizare la salariul minim pe economie la nivelul anului 2017”, i-au scris agenţii de poliţie ministrului de Interne, Carmen Dan.

 
Ei susţin că nu au protestat până în prezent pentru că au sperat că MAI le va acordă drepturile care li se cuvin potrivit legii.
 

„Poliţiştii, poliţiştii de frontieră, jandarmii şi pompierii sunt singura categorie bugetară care a rămas cu salarizarea în urmă tuturor bugetarilor, adică la nivelul anului 2009, iar la vreme grea, când îşi fac datoria, cu toate riscurile, sunt lăudaţi de toate puterile statului, inclusiv de societatea civilă, aducându-le mulţumiri, chiar înmânându-le flori în semn de recunoştinţă", mai scriu reprezentanţii SNAP.

 
Poliţiştii nu exclud nici posibilitatea de a cere societăţii civile să le susţină protestele.
 

„Dacă consideraţi că nu merităm privilegiul HG nr. 1/2017, ne rezervăm dreptul de a apela la bunătatea societăţii civile pentru a se alătura mişcărilor noastre de protest pe care le vom organiza în mod legal în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Totodată solicităm în regim de urgenţă stabilirea unei întâlniri între dumneavoastră şi conducerea organizaţiei noastre", i-a mai scris SNAP ministrului de Interne. 


Sursa foto: Agerpres

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii